Drop Shop borbár
Sokak véleményét, miszerint csak borból nemigen élhet meg egy vendéglátóhely, megcáfolni látszik a budapesti Balassi Bálint utcában nyáron nyílt Drop Shop borbár.Ez az üzlettípus itthon valóban nem fejlődött párhuzamosan borkultúránk „finomodásával”, koncepcióját és enteriőrjét nézve azonban a Drop Shop több evolúciós lépcsőfokot átugorva nagyon 21. századi hely lett, ahogy mondani szokták, minden világvárosban megállná a helyét. Tasting zone, adja tudtul már a lábtörlő(?) felirata is – a kifejezés egyúttal szlogenje is a bárnak – ha valaki a skandinávos, minimál dizájnú belső tér palackoktól roskadozó polcait és az ideális „sűrűségben” elhelyezett asztalokat látva nem jönne rá, hol van. 60-féle bort és 10-féle champagne-t poharaznak decinként 350–2000, illetve 1700–3500 forint közötti áron, 200-féle bort kínálnak elvitelre, amit ugyancsak felbontanak, ha legalább felét bevállalja a vendég.
A kéthavonta cserélődő borválaszték mellett még vannak agárdi pálinkák, házi szörpök, ásványvíz és kávé, no meg minőségi borkorcsolyák szerény választékban. Emellett minden hónapban más étterem (Pommo D’Oro, Mák, Ráspi) szállít egy kis „menüsort”, ami egész nap fogyasztható. A főként borsznobokból és a környékbeliekből álló törzsközönség egy része a külföldi borok széles kínálata miatt jön ide, kétharmaduk ételt is rendel. Nyitás reggel 9-kor.
Budapest V., Balassi Bálint u. 27. • Tervező: Sütő Kata
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A tömegturizmus ellen zajlanak tüntetések Spanyolországban
Spanyolország több nagyvárosában, köztük Barcelonában és Málagában, ezrek vonultak az…
Tovább olvasom >Vidéki vendéglátóhelyek támogatása
13 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásra pályázhatnak a vendéglátóhelyek,…
Tovább olvasom >Komoly turisztikai növekedés előtt áll Budapest, különösen konferenciaturizmus terén
A Budapesti turizmus jövőbeli növekedése kétszámjegyű mértékű lehet, ha a…
Tovább olvasom >