Drónos házhozszállítást tesztel a REWE Németország vidéki területein

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 10. 18. 09:41

A REWE Csoport részt vesz egy drónos házhozszállítást tesztelő projektben a németországi Hessen tartományban, Michelstadt körzetében.

A „LieferMichel” elnevezésű projekt lehetővé teszi a Michelstadt távoli területein élő lakosok számára, hogy a REWE üzletekből élelmiszert és háztartási cikkeket rendeljenek, melyeket drón által kézbesítve vehetnek át otthonukban.

A „DroLEx – Drone Load Bike Express Delivery” néven is ismert kísérleti projektet a Frankfurti Műszaki Egyetem és a Wingcopter végzi.

További partnerek a REWE, a Vodafone és a Riese & Müller, valamint Michelstadt városa. A projektet a Szövetségi Digitális Ügyek és Közlekedési Minisztérium (BMDV) finanszírozza az „Innovatív légi mobilitás” finanszírozási irányelv keretében – közölte a REWE.

A megrendeléseket egy Wingcopter kézbesítő drón szállítja a települések külterületén található fix leszállóhelyekre, ahonnan azokat a Riese & Müller teherbringái juttatják el végfelhasználókhoz.

A kísérleti projekt kezdetben Rehbach és Würzberg városrészek lakosait fogja kiszolgálni.

Az elmúlt években számos helyi kiskereskedő bezárt, így a lakosok kénytelenek voltak Michelstadtba vagy más városokba utazni a bevásárlás kedvéért – néha több mint 10 kilométert is megtéve.

A drónos kiszállítási szolgáltatás lehetővé teszi a lakosok számára, hogy akár négy kilogrammos rendeléseket adjanak le.

A vásárlók a www.liefermichel.de weboldalon keresztül rendelhetnek napi fogyasztási cikkeket, például tartós tejet, tojást, gyümölcsöt és zöldséget, konzerveket és más, nem hűtött termékeket, melyeket az általuk választott időpontban vehetnek kézhez otthonukban.

A projekt a tervek szerint 2023 végéig tart, és ha sikeresnek bizonyul, folytatódik – tette hozzá a REWE.

ESM

Kapcsolódó cikkeink