Drónokat tesztel a Wallmart

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 12. 09. 10:47

Az internetes kereskedő óriás, az Amazon után a Wallmart, a legnagyobb amerikai kereskedőcég is drónok bevetésén gondolkodik. Az áruház interneten leadott rendeléseit szállítaná ki a távolról irányítható repülőkkel. A cég az amerikai repülésügyi hatóságoktól kért engedélyt, hogy a drónokat otthoni szállításhoz használhassák, és bevethessék logisztikai központjaikban, illetve az áruházaikban is.

DIG_Rovidhir_WallmartD_opt

A drónos technológia már több ideje körülöttünk van, az Amazon 2013-ban kezdte el tesztelését. A tengeren túl a magánszemélyek gond nélkül használhatják a drónokat, és egyre többen is élnek a lehetőséggel, miután már 15 ezer forintért is lehet venni egyet. A cégek esetében a hatóságok már körültekintőbbek, és nehezen adnak engedélyt egy olyan tárgy használatára, mely láthatáron kívül repülhet.

Magyarországon külön törvény nem szabályozza a drónok használatát, de a törvényhozók már gondoltak erre a területre és dolgoznak a tervezeten. Annak hatálybalépéséig használatuk csak egyedi engedély alapján lehetséges, amelyet a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatala ad ki.

Kapcsolódó cikkeink