DreherFeszt: nyárvégi fesztivál a sörgyárban
Egyedi kóstolóhelyszínek, koncertek, főzőháztúrák és erre az alkalomra főzött sörkülönlegességek várják szombaton a DreherFeszt közönségét a Dreher Sörgyárak területén.
A DreherFesztet tavaly rendezték meg először, a nyári fesztiválszezon zárásaként – mondta el a rendezvény keddi budapesti sajtótájékoztatóján a Dreher Sörgyárak prémium márkacsoport menedzsere. Wilheim Gábor beszámolója szerint a fesztivál különlegességét az egyedi helyszín, a több mint 160 éve működő Dreher sörgyár, a nagyszerű fellépők és a csupán itt kóstolható sörkülönlegességek adják. A hidegkomlós Dreher a tavalyi DreherFeszten mutatkozott be, és akkora sikert aratott, hogy idén már a piacon is kapható – idézte fel Wilheim Gábor.
Ezúttal hétféle sört lehet majd csapolni, ezek közül öt a kereskedelemben nem kapható. Szombatra öt kóstolóhelyszínt alakítanak ki: a Rocklap sörözőben például csaknem 1100 söröshordó között lehet megízlelni a főzeteket.
Húsz percenként indulnak majd a sörgyártás kulisszatitkaiba betekintést nyújtó főzőház túrák, az érdeklődők elsajátíthatják a tökéletes sörcsapolás titkát, de a felelős alkoholfogyasztást népszerűsítő játékokon is részt lehet majd venni.
Fellép a feldolgozásokat játszó, vendégekkel kiegészített PASO Play Covers, a Kaukázus, a Magashegyi Underground és a Honeybeast, valamint olyan népszerű DJ-k, mint Beatman & Ludmilla, DJ Izil, Wondawulf és a Spanish Wax.
Az Örs vezér teréről ingyenes közvetlen buszjárat közlekedik majd a DreherFeszt ideje alatt, az 1500 forintos belépőjegy magában foglalja három két deciliteres sör kóstolását is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >A Heineken erős volumennövekedést ért el az első negyedévben
A Heineken, a világ második legnagyobb sörgyártója, az első negyedévben…
Tovább olvasom >Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >