Drágul a sárgarépa Ukrajnában a kínálati szűkülés miatt
Április végére jelentősen megemelkedett a sárgarépa ára az ukrán piacokon – számolt be róla az EastFruit elemzése alapján a FruitVeB. A különösen jó minőségű gyökérzöldségek iránt óriási kereslet mutatkozik, miközben a készletek gyors ütemben fogynak, így a kínálat egyre szűkösebb – írja az Agrárszektor.
A jó minőségű sárgarépa iránti intenzív kereslet – a hasonló helyzetben lévő céklához hasonlóan – a nagykereskedelmi vállalatok és kiskereskedelmi láncok felvásárlási rohamához vezetett. Jelenleg a nagybani piacokon a sárgarépa minőségtől és mennyiségtől függően 30–40 hrivnya/kg (260–345 forint/kg) közötti áron kapható, ami átlagosan 21%-os drágulást jelent április közepéhez képest, és csaknem 4,5-szerese a tavalyi év azonos időszakában mért áraknak.
Az EastFruit szakértői szerint az árak emelkedését elsősorban a jó minőségű készletek szezonális kimerülése okozza. Piaci források arról számoltak be, hogy a nagybani felvásárlók egyre nehezebben tudják biztosítani a szükséges mennyiségű prémium kategóriás sárgarépát.
Kapcsolódó cikkeink
Gyenge közepes diótermés: már karácsonyra importdióra szorulhat Magyarország
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megduplázódott a paradicsom ára Lengyelországban, török import árasztja el a piacot
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Megszavazták az ukrán szabadkereskedelmi megállapodást
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Láthatatlan kockázat a láncban – Mikroműanyagok az élelmiszeriparban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Augusztusban négyhavi csúcsára ért fel a GKI konjunktúraindexe
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A fehérjekeresletre reagálva bővíti amerikai gyártókapacitását a Danone
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >
