Dr. Csikai Miklós lett 2016 Agrárembere

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 14. 11:18

Átadták Az Év Agrárembere díjat. Az év agráremberét a díjátadó gála helyszínén a kategóriagyőztesek közül titkos szavazással választotta ki a zsűri, illetve maguk a frissen kihirdetett kategóriagyőztesek is szavaztak. 2016-ban az Év Agrárembere-díj győztese: Dr. Csikai Miklós. A közönségdíjat a legtöbb szavazat alapján Szeder Attila nyerte. A nyertes egymillió forinttal lett gazdagabb, az összeget szakmai tervei megvalósítására fordíthatja.
zoldseg

Az Év Agrárembere-díjat 2014-ban alapították, hogy felhívják a társadalom figyelmét azokra az agrárszakemberekre, akik kiemelkedő munkájuk mellett a közjóért is sokat tesznek. A díj célja a mezőgazdaságban tevékenykedők közéleti munkájának, társadalmi felelősségvállalásának elismerése, kiemelése.

2016-ban a szervezők 11 kategóriában keresték az év agráremberét: agrárinnováció, agrárkutatás, állattenyésztés, agrárgépészet, feldolgozó-élelmiszeripar, fenntartható gazdálkodás, fiatal gazda, jövő agrárszakembere, kertészet, növényvédelem, növénytermesztés. A kiválasztási folyamat 2016 őszén indult. Az első fordulóban a jelöltek internetes szavazáson mérettettek meg, majd kategóriánként hárman jutottak tovább a szavazatszám, illetve a zsűri döntés alapján a második fordulóba. Közülük a kategória győztesét már a szakmai zsűri választotta ki, azonban a szavazatszámok alapján dőlt el az, hogy ki kapja a közönségdíjat.
A 2016-os Az Év Agrárembere-díj kategóriagyőztesei:
– Agrárinnováció: Maróti Miklós
– Agrárkutatás: Dr. Kovács Levente
– Állattenyésztés: Dr. Füller Imre
– Agrárgépészet: Kis Pál
– Feldolgozó-élelmiszeripar: Szabadics Zoltán
– Fenntartható gazdálkodás: Molnár István
– Fiatal gazda: Bűdi Károly
– A jövő agrárszakembere: Varga Máté
– Kertészet: Dr. Csikai Miklós
– Növényvédelem: Dr. Kádár Aurél
– Növénytermesztés: Bázel Éva
Az elmúlt esztendőben az alapítók egy új díj odaítéléséről is döntöttek. Ennek megfelelően idén Életmű-díjban részesült Dr. Demes György és Dr. Kovács József.
(munkatársunktól)

Kapcsolódó cikkeink