Döntött a SZÉP-kártyák sorsáról a kormány

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 10. 06. 11:00

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter új határidőt adott meg, és arra szólítja fel a SZÉP-kártya-tulajdonosokat, hogy időben használják fel rendelkezésre álló SZÉP-kártya-egyenlegüket.

Sokan fizetnek ezzel sok helyen

A SZÉP-kártyákat 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni – közölte a gazdaságfejlesztési miniszter csütörtökön az MTI-vel.

A SZÉP-kártyák alszámláin 2022. október 15-ig jóváírt összegeket 2023. május 31-ig lehet kedvező adózás mellett felhasználni, ezt követően a kártyatulajdonosnak a teljes adótartalmat meg kell fizetnie. A kormány döntése értelmében a jövőben a 15 százalékos kedvezmény egy évig használható fel.

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter szerint jelenleg mintegy 100 milliárd forintnyi alvópénz található a SZÉP-kártyák szálláshely, vendéglátás és szabadidő alszámláin, annak ellenére, hogy a koronavírus-járvány idején a felhasználás ösztönzése érdekében a kormány eltörölte a felhasználási korlátokat, így például lehetővé tette az alszámlák közötti átjárhatóságot.

Éppen ezért Nagy Márton arra biztatja a SZÉP-kártya-tulajdonosokat, hogy időben használják fel rendelkezésre álló SZÉP-kártya-egyenlegüket.

MTI

Kapcsolódó cikkeink