Dombornyomott üvegek mögül mese a sörmúltról

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 11. 20. 11:00

Az 1910-es években még jóformán csak egyszínű dombornyomott üvegekben lehetett megvásárolni az aranyszínű italt, mára viszont számtalan különböző formájú és anyagú csomagolás – is – színesíti a sörpiacot. 100 éves sörösüvegek, háború előtti sörös címkék, limitált kiadású sorszámozott söralátétek és egyedi német agyagkorsók – csak néhány azok közül az értékes sörrelikviák közül, melyeket izgatottan mustráltak a gyűjtők a Magyarországi Sörcikk-gyűjtő Klub napokban rendezett börzéjén.

A már több mint 10 éves múltra visszatekintő Klub találkozójának immáron harmadik alkalommal adott otthont a sörkultúra ápolása iránt elkötelezett Dreher Sörgyárak. A kőbányai épület kultúrterme igazi zsibvásárrá alakult, ahogy a sörcikk rajongók csereberélni kezdték portékáikat. A gyűjtők szenvedélyének tárgyát leggyakrabban címkék, koronazárak, és söralátétek képezik, de egyedi sapka, különleges sörnyitó és a régi sörös képeslapok is fellelhetők voltak a különböző gyűjteményekben.

A Dreher Sörgyárak több mint 155 éves történelmével ezer szálon kapcsolódik a sörgyártáshoz, sörkultúrához, a Dreher Sörmúzeum is rengeteg sörös relikviával rendelkezik, így elmondható, hogy a sörcikk-gyűjtők találkozójának nem is találhattak volna ideálisabb helyszínt. “Egy önszerveződő, összetartó csapatként jellemezném a klub tagságát, akik igazi sörrajongók. Kevés alkalom van, amikor mindannyian összejövünk és régi történeteket emlegetünk miközben sörtörténeti és mai kincsek vadászatára indulunk – ezért különösen nagy segítség számunkra, hogy a Dreher Sörgyárak vendéglátásával támogatja klubunk működését” – jegyezte meg Kovács András, a sörcikk-gyűjtő klub elnöke.

Kapcsolódó cikkeink