Dombornyomott üvegek mögül mese a sörmúltról
Az 1910-es években még jóformán csak egyszínű dombornyomott üvegekben lehetett megvásárolni az aranyszínű italt, mára viszont számtalan különböző formájú és anyagú csomagolás – is – színesíti a sörpiacot. 100 éves sörösüvegek, háború előtti sörös címkék, limitált kiadású sorszámozott söralátétek és egyedi német agyagkorsók – csak néhány azok közül az értékes sörrelikviák közül, melyeket izgatottan mustráltak a gyűjtők a Magyarországi Sörcikk-gyűjtő Klub napokban rendezett börzéjén.
A már több mint 10 éves múltra visszatekintő Klub találkozójának immáron harmadik alkalommal adott otthont a sörkultúra ápolása iránt elkötelezett Dreher Sörgyárak. A kőbányai épület kultúrterme igazi zsibvásárrá alakult, ahogy a sörcikk rajongók csereberélni kezdték portékáikat. A gyűjtők szenvedélyének tárgyát leggyakrabban címkék, koronazárak, és söralátétek képezik, de egyedi sapka, különleges sörnyitó és a régi sörös képeslapok is fellelhetők voltak a különböző gyűjteményekben.
A Dreher Sörgyárak több mint 155 éves történelmével ezer szálon kapcsolódik a sörgyártáshoz, sörkultúrához, a Dreher Sörmúzeum is rengeteg sörös relikviával rendelkezik, így elmondható, hogy a sörcikk-gyűjtők találkozójának nem is találhattak volna ideálisabb helyszínt. „Egy önszerveződő, összetartó csapatként jellemezném a klub tagságát, akik igazi sörrajongók. Kevés alkalom van, amikor mindannyian összejövünk és régi történeteket emlegetünk miközben sörtörténeti és mai kincsek vadászatára indulunk – ezért különösen nagy segítség számunkra, hogy a Dreher Sörgyárak vendéglátásával támogatja klubunk működését” – jegyezte meg Kovács András, a sörcikk-gyűjtő klub elnöke.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Budapest ad otthont szeptemberben az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak
Idén Budapest ad otthont az Európai Ökogazdálkodási Kongresszusnak (European Organic…
Tovább olvasom >Ismét sikeres megjelenés volt a Jövő Áruháza
A SIRHA Budapest 2024 szakkiállítás hivatalos lapja a Trade magazin, amely…
Tovább olvasom >A fenntarthatóság és felelős gyártás volt idén az Alimentaria&Hostelco fókuszában
Idén március 18. és 21. között került sor az Alimentaria&Hostelco…
Tovább olvasom >