Dizájntrendek 2018
Utánaolvastunk az interneten, milyen trendek szerint alakítják az éttermek enteriőrjét 2018-ban a nagyvilágban; íme azok, amelyek szerintünk a leglényegesebbek!
– Minimál, de eleven stílus
Jó megközelítés az, ha az étterem enteriőrjét a végletekig leegyszerűsítik, hogy minden a felszolgált ételről szólhasson, de valljuk be, a minimál dizájn többnyire hideg, nem túl ihletett környezetet jelent. Úgy tűnik, a prémium vendéglátás is elérkezett arra a telítettségi pontra, amikor néha már „szenved” a vendég a puritanizmus kultuszától. 2018-ban enyhül a nyomás: a stíluson belül is felértékelődik a különféle dizájnelemek szerepe – fények, óvatosan adagolt színek, tradicionális alapanyagok segítenek markánsan megkülönböztethetővé tenni az egyébként nem túlbonyolított külsőt.
– Egyedi tapéták és falfestés
Tapétákról és falfestésről külön-külön is írtunk már; alkalmazásuk idén már egyértelmű trendet jelent. E díszítőelemek felerősítik a vendég impresszióit, támogatják, gyakran meg is határozzák egy-egy étterem enteriőrjét. Akadnak, amelyek didaktikusan próbálják átvinni üzenetüket, mások akár egy másik világba is elvisznek.Két enteriőr hasonlíthat egymásra, de az egyedi tapéták és falfestések szinte soha.
– A szivárvány színei
Megállíthatatlanul terjed a színpompás ételek divatja – feltehetően főleg azért, mert remekül posztolhatók az Instagramon és a Facebookon –, az irányzathoz olyan nevek is csatlakoznak, mint például a Starbucks. Mindez magával hozza a bútorok, a szerviz, a dekoráció színesedését is. Az év kedvenc színei a dizájnerek szerint a mézsárgák, a „poros” kékek és az olívazöldek.
– Meleg hatású fa mindenen
Az étteremvilág válasza a szabályos, homogén színezésű, súlyos fabútorra idén a nyers hatású fa. Azt olvastuk, hogy 2018-ban a tölgy, a kőris és a dió a trendi.
– Nem hagyományos ülőalkalmatosságok
Nagy valószínűséggel a közös asztalnak az elmúlt évtizedben népszerűvé vált intézménye volt az elindítója a hagyományostól eltérő ülőbútorok új divathullámának. Mindez jól illik az élménykeresés trendjébe; fotelek, díványok, különleges fa „építmények” vagy bármi, ami nem megszokott egy étteremben – viszont a tökéletes kényelmet biztosítaniuk kell. //
Kapcsolódó cikkeink
Vár a Varjú a VarjúVárban!
Mindössze három hétig tartó felújítás után kitárta szárnyait Vendégei előtt…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf : Nálam mindig a vendég az első!
A Vakvarjú éttermek, a Dobay cukrászdák és a Budapest Party…
Tovább olvasom >Egyre többen választják az éttermi karácsonyi menüt
Az ünnepi időszak közeledtével sokan döntenek úgy, hogy az idei…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >A szabályosság művésze – A nap képe
Száz ételt örökít meg Robert Patell vagy ezret – valahogy…
Tovább olvasom >Csak tudnám, minek barátkozok veled! – A nap videója
Két páratlan párost is bemutat egyszerre a Zwack legújabb reklámfilmje:…
Tovább olvasom >