Diszkrét dizájn, korrekt tájékoztatás

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

Ma 3,3 millió 50 év feletti ember él Magyarországon. A célcsoport egy része nagy anyagi erőkkel rendelkezik. Egyre több cég készít speciális ajánlatot ennek a korosztálynak, s ahogyan finomodnak a marketingeszközök, úgy jelennek meg az 50+ célcsoport igényeire szabott csomagolási típusok, értékesítési helyek. A Charlotte Cosmetic Magyarország Kft. kínálatában számos testápolási termék szerepel, melyeknek megjelenése inkább visszafogott. Hirdetéseik is inkább a termékek hatékonyságára koncentrálnak, s nem vizuális elemekkel akarják levenni a lábukról a vásárlókat.
Király Zsolt szerint a termékfejlesztésnél előtérbe kerülnek a gyógynövényalapú készítmények, s az illatanyagokkal is másképp kell bánniuk, mint a fiataloknak szánt termékek esetében.
A Flexico által forgalmazott inkontinencia termékek fejlesztésekor a kényelem fontos szempont, ami részben drágítja a terméket. Mivel a termék a tb által támogatott, a reklámtörvény szabályai szerint a cég közvetlenül a fogyasztókat nem szólíthatja meg. Erre egyetlen módja a termék csomagolása, amelyre alapvetően a diszkrét kivitel a jellemző.

Kapcsolódó cikkeink