Diszkontáruházat nyitott az easyJet

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 02. 04. 11:08

Megnyitotta első diszkontáruházát a fapados légitársaság, az easyJet.  Az easyFoodstore elnevezésű üzletben egyelőre majdnem mindent 25 pennyért árulnak – írja a DailyMail nyomán penzcentrum.hu.  Siker esetén nem elképzelhetetlen a nemzetközi terjeszkedés sem.

easyjetA diszkontáruház a Magyarországon is ismert „eurósboltok”, illetve élelmiszerbank mintáját követi, azzal a különbséggel, hogy itt egyelőre majdnem minden termék 25 pennybe, azaz kb. 100 forintba kerül. A rendelkezésre álló információk szerint ez ugyan a bevezető ár, de a tervek szerint 50 pennynél nem megy majd feljebb az alapélelmiszerek egységenkénti árazása.

A polcokon széles a kínálat, kezdve a legegyszerűbb alapanyagoktól – mint például a cukor, liszt, rizs -, a száraz tésztákon, a levesporokon és a halkonzerveken át, egészen az édességekig.

Jelenleg 76 féle különböző akciós termék várja a vásárlókat, a tulajdonos ígérete szerint azonban a lista hamarosan tovább bővülhet ruhaneműkkel, illetve kozmetikumokkal is. Nagy márkákat, ismert ételkülönlegességeket ugyanakkor nem lehet találni a felhozatalban.

A brit hírportál beszámolója szerint a „fapados” diszkontlánc igazi ellenfele lehet akár az Aldinak és a Lidlnek is, sőt, a jellemzően jóval nagyobb alapterületen működő Tescónak is. Feltételezésük szerint amennyiben bejön az üzleti modell, simán elképzelhető a terjeszkedés is. A légitársaság szárnyai alatt van már például – Budapesten is – fapados hotellánc is, easyHotel néven. (penzcentrum.hu)

Kapcsolódó cikkeink