Dinamikusan növekszik a funkcionális ételek piaca az Egyesült Királyságban
A brit fogyasztók 97 százaléka vásárolt már valamilyen egészségjavító adalékot tartalmazó ételt, derült ki a Nielsen legfrissebb felméréséből.
A kutatócég adatai szerint a funkcionális ételek piaca
Angliában eléri az évi 400 millió fontot és az elmúlt két évben mintegy öt
százalékkal nőtt. A válaszadók leginkább teljes kiörlésű termékeket vesznek, 83
százaléka rendszeresen vagy ritkábban. 84% a probiotikus joghurtokat
fogyasztja, harmaduk rendszeresen.
A felmérésben résztvevők csupán három százaléka nyilatkozott
úgy, hogy egyáltalán nem vásárol funkcionális ételt, mert nem hisz a gyártók
által használt egészségjavító adalékokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Drágul a csirke, drágul a tojás – ez vár most a magyar vásárlókra
Jelentős áremelkedés zajlott le a hazai baromfipiacon az elmúlt hónapokban…
Tovább olvasom >Kiszámíthatatlan szezont hozott 2025 a csonthéjas gyümölcsök piacán
Ellentétes tendenciák jellemzik a 2025-ös csonthéjas gyümölcsszezont világszerte: miközben egyes…
Tovább olvasom >Hódít a #MatchaTok: a japán zöldtea por lett a közösségi média új kedvence
A TikTokon elindult #MatchaTok trend szélsebesen meghódította a világot: a…
Tovább olvasom >