Dinamikusan növekszik a funkcionális ételek piaca az Egyesült Királyságban
A brit fogyasztók 97 százaléka vásárolt már valamilyen egészségjavító adalékot tartalmazó ételt, derült ki a Nielsen legfrissebb felméréséből.
A kutatócég adatai szerint a funkcionális ételek piaca
Angliában eléri az évi 400 millió fontot és az elmúlt két évben mintegy öt
százalékkal nőtt. A válaszadók leginkább teljes kiörlésű termékeket vesznek, 83
százaléka rendszeresen vagy ritkábban. 84% a probiotikus joghurtokat
fogyasztja, harmaduk rendszeresen.
A felmérésben résztvevők csupán három százaléka nyilatkozott
úgy, hogy egyáltalán nem vásárol funkcionális ételt, mert nem hisz a gyártók
által használt egészségjavító adalékokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
„Falatnyi történetek: Mesék maradék nélkül” – meseíró pályázatot hirdetett a Nébih
Első alkalommal hirdette meg országos meseíró pályázatát a Nemzeti Élelmiszerlánc-…
Tovább olvasom >AM: a térséget érintő válságok leküzdésében is óriási szerepe van a FAO-na
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >A FAO európai és közép-ázsiai tagországainak informális konzultációja Magyarországon
Nagy szerep hárul a nemzetközi szervezetekre az Európát és Közép-Ázsiát…
Tovább olvasom >