Dinamikusan növekszik a funkcionális ételek piaca az Egyesült Királyságban
A brit fogyasztók 97 százaléka vásárolt már valamilyen egészségjavító adalékot tartalmazó ételt, derült ki a Nielsen legfrissebb felméréséből.
A kutatócég adatai szerint a funkcionális ételek piaca
Angliában eléri az évi 400 millió fontot és az elmúlt két évben mintegy öt
százalékkal nőtt. A válaszadók leginkább teljes kiörlésű termékeket vesznek, 83
százaléka rendszeresen vagy ritkábban. 84% a probiotikus joghurtokat
fogyasztja, harmaduk rendszeresen.
A felmérésben résztvevők csupán három százaléka nyilatkozott
úgy, hogy egyáltalán nem vásárol funkcionális ételt, mert nem hisz a gyártók
által használt egészségjavító adalékokban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
KSH: augusztusban a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 2,4, az előző havit 0,8 százalékkal haladta meg
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >NGM: nő a vásárlóerő, bővül a kiskereskedelem – a családi adócsökkentések és a nyugdíjasok élelmiszerutalványa tovább erősítik a forgalmat
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >K&H Elemzői kommentár: Van még tér a bővülésre a magyar boltokban
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >