Díjazták a Penny élelmiszerhulladék-ellenes törekvéseit
A Penny nemrég „Zu gut für die Tonne” (Túl jó a szemétbe”) díjat kapott, amely a diszkont szupermarket-lánc élelmiszer-hulladék csökkentésére tett lépéseit értékelte. A díjat Julia Klöckner német agrárminiszter adta át Berlinben, adta hírül az ESM.
A vállalat a Naturgut Bio-Helden és a Kostbares Retten nevű kampányokért kapta az elismerést. Becslések szerint Németországban évente kb. 11 millió tonna élelem kerül a szemétbe. A Kostbares Retten-kampány idén februárban indult és olyan termékek vettek benne részt, amelyek a szavatossági idő lejárta után is biztonsággal fogyaszthatóak.
A Naturgut Bio-Helden-kampány 2016-ban zajlott az összes német Penny-üzletben. Ennek során olyan gyümölcsöket és zöldségeket lehetett csökkentett áron megvenni, amelyek apró hibáik ellenére tökéletesen fogyaszthatóak voltak. A kampány arra igyekezett felhívni a figyelmet, hogy egy gyümölcsnek vagy zöldségnek nem kell tökéletesen kinéznie ahhoz, hogy ízletes és egészséges legyen.
Kapcsolódó cikkeink
Rendkívüli roham az Aldinál: már az első napon 290 ezer ruhát vittek haza a vásárlók
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >José Mourinho visszatér a Snickers ikonikus „Nem vagy önmagad, ha éhes vagy” kampányának legújabb epizódjában
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >A tudatos húsfogyasztásról indít kampányt a NAK a Remény farmról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >További cikkeink
Formálható jövő – Frankó Csuba Dea a Trade magazin Inno d’Or konferenciáján
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Raktárbővítéssel erősítik európai jelenlétüket a kínai e-kereskedelmi óriások
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >Krisán László leköszön a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatói posztjáról
🎧 Hallgasd a cikket: Lejátszás Szünet Folytatás Leállítás Nyelv: Auto…
Tovább olvasom >