Díjat kapott az EB-től a Contronics az élelmiszerhulladék csökkentéséért
Az Európai Bizottság komoly elismerésben részesített a Contronics Dry Misting „Fresh Demo” nevű projektjéért.

A párával konzerválnak
Az EU által finanszírozott projekttel a Contronics bebizonyította, hogy Dry Misting technológiája jelentősen hozzájárul az élelmiszerhulladék csökkentéséhez.
A Dry Misting egy vékony páraréteget képez a levegőben. A pára lehűti és megvédi a kiszáradástól az olyan, friss termékeket, mint a gyümölcsök vagy a zöldségek.
A módszerrel évente 7000 tonnával kevesebb műanyagra van szükség az élelmiszerek csomagolásához.
ESM
Kapcsolódó cikkeink
A kollégák elkötelezett munkájának köszönhetően a Tesco 73 százalékkal csökkentette élelmiszer-hulladékát
A Tesco a napokban publikálta kilencedik élelmiszerhulladék-jelentését, amelyben a hulladék…
Tovább olvasom >A luxus is lehet zöld – 6000 kg élelmiszert mentettek meg a budapesti hotelek a Munch alkalmazáson keresztül
Országszerte 12 szálloda csatlakozott a Munch ételmentő platformhoz: jelenleg 10…
Tovább olvasom >Emberség, állatság – A nap képe
Egy német élelmiszerüzlet zöldségrészlegének ajánlata: vidd haza háziállataidnak a zöldséghulladékot!…
Tovább olvasom >További cikkeink
Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >Kismértékben emelkedett a FAO élelmiszerár-indexe júniusban a hús, tejtermékek és növényi olajok drágulása miatt
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) pénteki jelentése szerint az élelmiszer-alapanyagok…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >