Digitalizálás, hálózatépítés és automatizálás

Szerző: Trademagazin Dátum: 2017. 08. 18. 10:41

A biztonságon túl az energiahatékonyság és ezáltal a költséghatékonyság is egyre jelentősebb szemponttá válik a raktározási piac szereplői számára, akik mind gyakrabban döntenek digitalizált megoldások mellett.

A Jungheinrich teljes körű megoldásokat nyújt a nemzetközi és a magyar piacon egyaránt.

Horv†th_Zolt†n_Junghei_opt– Anyagmozgató gépek széles választékával, állványrendszerekkel és raktárberendezésekkel, valamint logisztikai megoldásokkal állunk megrendelőink rendelkezésére – tájékoztat Horváth Zoltán, a Jungheinrich Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.


A termékekhez a Jungheinrich szolgáltatások és szervizprogramok széles választékát kínálja. Saját alkalmazásban álló szerviztechnikusainak száma meghaladja az 50 főt, ezzel ma Magyarországon a villástargonca-szervizszolgálat területén a legsűrűbb lefedettséget nyújtják.

Az elmúlt években az intralogisztika területén – hasonlóan más iparágakhoz – a digitalizálás és a hálózatépítés, az automatizálás, az energiahatékonyság és a biztonság játsszák a főszerepet.

– Egyre több vállalat ismeri fel a növekedési lehetőségeket a raktári folyamatok optimalizálásában az automatizálás és a digitális megoldások segítségével. Az intralogisztika 4.0 főbb irányzatait a Jungheinrich a gyakorlatba is átülteti innovatív termékeinél és digitális megoldásainál – jelzi az ügyvezető igazgató.

A raktározás területén a biztonság mindig is központi szerepet töltött be, valamint az energiahatékonysági szempontok is évek óta egyre fontosabbak az üzemeltetők számára. Az elektromos meghajtású anyagmozgató gépek ma már lítiumion akkumulátorral is üzemeltethetőek, melyek jelentős költséghatékonyságot biztosítanak.

Az üzemeltetők egyre gyakrabban döntenek a digitális megoldások mellett a költségek csökkentése, a targoncaflotta optimális kihasználtsága és a raktári biztonság növelése céljából. Azon gyártók kerülnek előnybe, akik megfelelnek ezeknek az elvárásoknak.

– Anyagmozgató gépeink az ágazatban egyedülálló energiahatékonysággal rendelkeznek. Jelenleg a Jungheinrich az egyetlen olyan gyártó vállalat, amely a töltőkészülékektől kezdve az energiatárolókon keresztül a meghajtó egységig mindent egy kézből kínál – hangsúlyozza Horváth Zoltán.

A lítiumion technológia alkalmazásával a vállalat vezető piaci pozícióra tör. 2017-ben szinte valamennyi új targonca már lítiumion technológiával is elérhető Az ügyvezető igazgató úgy véli, ez a technológia meghatározó lesz a jövőben is

Kapcsolódó cikkeink