Dietetikus: élelmiszerekkel is bevihető a magnézium
Élelmiszerekkel is bevihető a szervezetbe a megfelelő magnéziummennyiség – közölte Miháldy Kinga dietetikus kedden az M1 aktuális csatornán.
Mint mondta, a zöld zöldségek és az olajos magvak sok magnéziumot tartalmaznak, de a magvak magas energiatartalma miatt nem ajánlott csak azokkal magnéziumot juttatni a szervezetbe. Helyette a zöldségek és magvak elegye ajánlott, amely igazi magnéziumbombaként szolgál – tette hozzá.
A magnéziumhiány fejfájást, fáradékonyságot, székrekedést és izomgörcsöt okozhat. A napi ajánlott mennyiség 300-375 milligramm, sportolóknak és várandósaknak viszont 400 milligramm feletti magnéziumra van szükségük – ismertette a dietetikus. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Zöldséget gyereknapra – meglepő akcióval készült a foodora
Gyümölcs- és zöldség akciót hirdet a foodora gyereknap alkalmából, hogy…
Tovább olvasom >Sokszínű szezon: változó trendek az európai spárgapiacon
A 2024-es spárgaszezon is megerősítette, hogy Európa egyik legnépszerűbb tavaszi…
Tovább olvasom >Hiány alakulhat ki a káposzta piacán, tovább drágulhat a zöldség ára
A FruitVeb elemzése szerint hiány fenyegeti a káposztapiacot, és még…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új korszak a világgazdaságban? – Új kihívások hazánk előtt
2025 májusa a világgazdaságban a változások felgyorsulását hozta. A Közel-Keleten…
Tovább olvasom >Új ciklus, stabil működés, változatlan irány – bizalmat kapott az ÖRT vezetése
Az Önszabályozó Reklám Testület (ÖRT) közgyűlése megerősítette a szervezet közvetlen…
Tovább olvasom >Fogyasztóvédelem új alapokon
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) 2025. január 1-jén…
Tovább olvasom >