Dietetikus: élelmiszerekkel is bevihető a magnézium
Élelmiszerekkel is bevihető a szervezetbe a megfelelő magnéziummennyiség – közölte Miháldy Kinga dietetikus kedden az M1 aktuális csatornán.
Mint mondta, a zöld zöldségek és az olajos magvak sok magnéziumot tartalmaznak, de a magvak magas energiatartalma miatt nem ajánlott csak azokkal magnéziumot juttatni a szervezetbe. Helyette a zöldségek és magvak elegye ajánlott, amely igazi magnéziumbombaként szolgál – tette hozzá.
A magnéziumhiány fejfájást, fáradékonyságot, székrekedést és izomgörcsöt okozhat. A napi ajánlott mennyiség 300-375 milligramm, sportolóknak és várandósaknak viszont 400 milligramm feletti magnéziumra van szükségük – ismertette a dietetikus. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Hiány alakulhat ki a káposzta piacán, tovább drágulhat a zöldség ára
A FruitVeb elemzése szerint hiány fenyegeti a káposztapiacot, és még…
Tovább olvasom >Adócsaló zöldség- és gyümölcskereskedőket fogtak el a pénzügyőrök
Görögországból importált zöldséget és gyümölcsöt a forgalmi adó megfizetése nélkül…
Tovább olvasom >Így marad friss az őszi gyümölcs sokáig
Az őszi szezonban bőségesen találkozunk különböző gyümölcsökkel a boltok polcain,…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: januárban 5,5 százalékkal haladták meg átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapi értékeket
2024. januárhoz viszonyítva az élelmiszerek ára 6,0 százalékkal nőtt, ezen…
Tovább olvasom >Nagy Márton: A januári magasabb fogyasztói árszint átmeneti jelenség
Nagy Márton szerint elfogadhatatlan a magas élelmiszerinfláció, a kormány minden…
Tovább olvasom >NGM-szóvivő: január utolsó napjaiban már korrigáltak az árak
A KSH közlése szerint 2025. januárban a fogyasztói árak átlagosan…
Tovább olvasom >