A házigazda csapata nyerte az immár 38. alkalommal megrendezett BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt, amelynek idei témája a gasztronómia és a sör kapcsolata volt. Második lett a Soproni SzC Szakképző Iskola – ők győzedelmeskedtek a szakácsok versenyében is –, harmadik pedig a Német Staatliche Berufsschule Immenstadt, akik a cukrászversenyben voltak még a legjobbak. A legjobb halételt a Kecskeméti SZC Széchenyi István Szakközépiskola készítette, a BGE KVIK Kara végezte a legszervezettebb konyhai munkát.
A verseny fővédnöke a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Csapody Balázs volt, és a zsűriben is a vendéglátó szakma meghatározó alakjai vettek részt, akik közül többen is az Ecseri úton végeztek.
A rendezvénnyel párhuzamosan a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szervezett teltházas szakmai konferenciát. //
Kapcsolódó cikkeink
Újragondolt felszolgálási díjak
A szakmai szervezetek örömmel fogadták az NGM felszolgálási díjjal kapcsolatos…
Tovább olvasom >A szakma legnagyobb ünnepe
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete a hagyományokhoz híven idén októberben is…
Tovább olvasom >További cikkeink
2025 lesz a magyar sörturizmus éve?
18 magyar, kisüzemi sörfőzdébe kalauzol el a Bakancslista 2025 –…
Tovább olvasom >Macsó megközelítés a vásárlásban – A nap képe
Az USA-ban működik (legalább) egy olyan hipermarket, ahol a bevéárláshoz…
Tovább olvasom >Új szabályozás a munkaegészségügyi vizsgálatok terén: mit jelent ez a szállodaipar számára?
2024. szeptember 28-tól jelentős változások léptek életbe a munkaegészségügyi vizsgálatok…
Tovább olvasom >