A házigazda csapata nyerte az immár 38. alkalommal megrendezett BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt, amelynek idei témája a gasztronómia és a sör kapcsolata volt. Második lett a Soproni SzC Szakképző Iskola – ők győzedelmeskedtek a szakácsok versenyében is –, harmadik pedig a Német Staatliche Berufsschule Immenstadt, akik a cukrászversenyben voltak még a legjobbak. A legjobb halételt a Kecskeméti SZC Széchenyi István Szakközépiskola készítette, a BGE KVIK Kara végezte a legszervezettebb konyhai munkát.
A verseny fővédnöke a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Csapody Balázs volt, és a zsűriben is a vendéglátó szakma meghatározó alakjai vettek részt, akik közül többen is az Ecseri úton végeztek.
A rendezvénnyel párhuzamosan a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szervezett teltházas szakmai konferenciát. //
Kapcsolódó cikkeink
Éves közgyűlés
Májusban került megrendezésre az MVI éves közgyűlése a pesti Vigadóban működő VígVarjú étteremben,…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >További cikkeink
A balatoni gasztronómia új szintje
Fajsúlyos változás előtt áll a balatoni vendéglátás és szakképzés: a…
Tovább olvasom >Ragyogás – A nap videója
A profi ízkompozícióival már számos szakmai díjat elnyert ausztrál Black…
Tovább olvasom >Zuhanyozni csak pontosan, szépen! – A nap képe
A neten találtuk a képet: egy amerikai szállodában fotózták ezt…
Tovább olvasom >