A házigazda csapata nyerte az immár 38. alkalommal megrendezett BVHSZC Gundel Károly Szakképző Iskolája Nemzetközi Ifjúsági Gasztronómiai Versenyt, amelynek idei témája a gasztronómia és a sör kapcsolata volt. Második lett a Soproni SzC Szakképző Iskola – ők győzedelmeskedtek a szakácsok versenyében is –, harmadik pedig a Német Staatliche Berufsschule Immenstadt, akik a cukrászversenyben voltak még a legjobbak. A legjobb halételt a Kecskeméti SZC Széchenyi István Szakközépiskola készítette, a BGE KVIK Kara végezte a legszervezettebb konyhai munkát.
A verseny fővédnöke a Pannon Gasztronómiai Akadémia elnöke, Csapody Balázs volt, és a zsűriben is a vendéglátó szakma meghatározó alakjai vettek részt, akik közül többen is az Ecseri úton végeztek.
A rendezvénnyel párhuzamosan a Magyar Vendéglátók Ipartestülete szervezett teltházas szakmai konferenciát. //
Kapcsolódó cikkeink
Az MVI statisztikai helyzetjelentése a vendéglátásról
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését…
Tovább olvasom >Problémák és megoldások
Az MVI a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai Tanácsadó Testületének kérésére összeállította…
Tovább olvasom >Újra gasztrotúrák
Polyák Norbertet, a Hotel Ózon igazgatóját, aki társadalmi munkában az MVI alelnöke…
Tovább olvasom >További cikkeink
9 milliárd forint a K&H SZÉP kártyákon
Hónapról hónapra növekszik a K&H SZÉP kártya forgalom, de még…
Tovább olvasom >Időben kezdik
Kortársaiktól tanulják meg a helyes táplálkozást az iskolások a Magyar…
Tovább olvasom >Érzelmek és emlékek
A desszertnek érzelmeket, emlékeket kell ébreszteni – ez Tiziano Mita…
Tovább olvasom >