Diabetikus termékek egy kkt-től

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 08. 13:35

Hét évvel ezelőtt családi vállalkozásként jött létre a Fekete és Bákonyi Kkt. Fő tevékenységi köre diabetikus édességek gyártása, pontosabban diabetikus nápolyi, kakaós és citromos ízben, valamint mogyorókrémmel töltött félbarackmag.

Kiegészítő tevékenységként foglalkoznak folyékony édesítőszer forgalmazásával is. Termékeik összetételük alapján alkalmasak arra, hogy az egészséges és a cukorbeteg emberek, esetleg diétázni vágyók kiegyensúlyozott étrendjének részévé váljanak. Főként bolthálózatokban, bio- és naturaboltokban, édesség-kiskereskedelmi és -nagykereskedelmi egységekben, valamint a közétkeztetésben értékesítik őket.

– Tapasztalatunk, hogy a kereskedelem nem használja ki a diabetikus termékkörben rejlő potenciált, pedig a hazai gyártású, ízletes termékeket sokan keresik. Naponta kapunk leveleket idős, cukorbeteg emberektől, amelyekben azt kérik, postázzunk nekik a nápolyinkból, hiszen feléjük egy boltban sem lehet kapni – mondja Fekete Angéla, a Fekete és Bákonyi Kkt. ügyvezető igazgatója.

Bár törekszenek a széles körű disztribúció elérésére, többször teljesíthetetlen kondíciós elvárásokba ütköznek.

– Terveim és céljaim között szerepel olyan diabetikus édességek gyártása, amelyek nem tartalmaznak mesterséges édesítőszereket és kizárólag teljes kiőrlésű liszttel készülnek. Munkám során törekszem és törekedni fogok a minél „egészségesebb” és „emberibb” édesség és élelmiszer gyártására – összegzi jövőképét és hitvallását a fiatal magyar vállalkozó.

Kapcsolódó cikkeink