Deutsch: a turizmus fejlesztése kiváló lehetőség az elmaradottabb régiók felzárkóztatására

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 09. 28. 10:38

A turizmus fejlesztése kiváló lehetőség az elmaradottabb régiók felzárkóztatására, új munkahelyek teremtésére, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére – hangsúlyozta Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő kedden Strasbourgban, a “Turizmus a Duna-régióban” című konferencián.

A rendezvényen – amelynek aktualitását az Európai Turizmus Napja és a Duna-stratégia közelmúltbeli elindítása adta – Antonio Tajani ipar- és vállalkozáspolitikáért felelős EU-biztos mondott vitaindító beszédet, emlékeztetve a Duna menti országok közötti hatékonyabb kooperációban rejlő lehetőségekre.

Deutsch Tamás egyebek közt felhívta a figyelmet a turizmusfejlesztés és a környezetvédelem összefüggéseire. Kitért arra, hogy Magyarország egyensúlyt szeretne a gazdasági fejlődés és a környezetvédelem között. Ezen szemlélettel összhangban, a június 30-án véget ért magyar EU-elnökség egy “gyarapodó, fejlődő, ugyanakkor élhető Duna-régió” megteremtését tűzte ki célul.
Az EP-képviselő részletesen szólt a Duna-régióban rejlő lehetőségekről a vízi turizmus területén. Ennek kapcsán emelte ki, hogy a turizmus fejlesztése kiváló lehetőséget jelent az elmaradottabb régiók felzárkóztatására.

A Duna-stratégiából kiemelte a 27-es számú projektet, mely az évente megrendezésre kerülő Nemzetközi Duna-túra eredményeire alapozva szeretné elősegíteni új munkahelyek teremtését, a vízi turizmus és az országok közötti kapcsolatok fejlesztését, széles körű társadalmi együttműködés előmozdítását és a sport népszerűsítését.

“Az idézett projekt csak egy a számos kezdeményezés közül. A Duna-stratégia megvalósítása éppoly sikeres lehet, mint a kidolgozása volt, de a sikerhez a résztvevők nagy fokú elköteleződése és aktív részvétele szükséges” – hangsúlyozta Deutsch Tamás.

MTI

Kapcsolódó cikkeink