Déryné Café
Az eredetileg 1951-ben nyitott Déryné cukrászda vendégei a maguk korában külön kasztot képeztek a fővárosi vendéglátás szürke masszájában. Valószínűleg nem lesz ez másképpen a teljes átalakítás után újranyitott Dérynében sem, amely immáron nem a cukrászsüteményre és kávéra hajtó idős hölgyek és gáláns lovagjaik törzshelye, hanem a fizetőképes vendégek körében népszerű vendéglátóhelyek sajátos egyvelege. Kávézó, bisztró, bár és cukrászda, mindenből egy kicsi. Látványos belsőépítészeti megoldások, egy kis családi vendéglős sarok, egy kis kávéházi feeling, egy csipetnyi látványkonyha-bisztró. Mindez láthatóan a magasabb színvonalú vendégfogadás igényével, meglepően visszafogott árképzéssel. A több funkció ellátásának igénye miatt talán egy kicsit zsúfolt a helyiség, nem igazán „elbújós” hely a Déryné. Viszont reggeltől késő estig az adott napszaknak megfelelő vendéglátás valószínűleg népszerű opció lesz az Alagút közelében.
Konyhafőnök: Gábor Balázs, cukrász: Cipová Terézia
Budapest XII., Krisztina tér 3.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
20 éves a TV Paprika – A nap videója
Abban, hogy bátrabbak és kísérletezőbbek vagyunk a konyhában, mint két…
Tovább olvasom >A szervízdíj nem borravaló – itt a különbség a kettő között
Gyakran nagy bizonytalanság övezi, hogy a mára szinte mindenhol alkalmazott…
Tovább olvasom >Új magyar MICHELIN-csillagos és Green Star étterem
A mai napon a Michelin lerántotta a leplet arról, hogy…
Tovább olvasom >