Derűlátóbbak a magyar cégvezetők

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 12. 18. 00:02

A magyar vállalati vezetők decemberben optimistábban látják az ország és cégük gazdasági kilátásait, mint szeptemberben. Így is csak 40 százalékuk gondolja, hogy a következő hat hónap fellendülést hoz a gazdaságba.

A Deloitte felmérése szerint a vállalkozások többet költenek tőkejavak beszerzésére, ami jó hír a cégek fejlődése és bővülése szempontjából. A közép-európai régióra kiterjedő felmérésük alapján az összes válaszadó mintegy harmada számít arra, hogy a következő 12 hónap során többet ruház be tőkejavakba. Az előző, szeptemberi felmérés alkalmával még csak 18,5 százalékuk gondolta így.
Magyarországon 56,7 százalék – az előző felméréshez képest 21 százalékponttal nagyobb – azon cégek aránya, amelyek úgy vélik, kaphatnának hitelt, ha szükségük volna rá. A felmérés alapján a cseh vezetők optimizmusa ugrott meg leginkább. A cseh válaszadók kétötöde bízik abban, hogy a gazdaság fejlődési pályára áll, szeptemberben még csak 12,9 százalékuk vélekedett így.
A cégvezetők Lengyelországban a legbizakodóbbak: 74,1 százalékuk vár a következő hat hónapban gazdasági fellendülést – írja az Origo.

Kapcsolódó cikkeink