Defibrillátort adományozott a Henkel

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 02. 24. 00:00

A Henkel Magyarország Kft. két defibrillátor készüléket helyezett el Vácon. Az egyik berendezés a ragasztógyárában, míg a másik az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskolához tartozó, Karacs Teréz Kollégiumban található.

A hordozható készüléket akkor is lehet használni, ha az utcán következik be valakinél szívleállás. Mindkét helyszínen több hozzáértő személy lesz, aki használni tudja majd a készüléket, mert a Henkel életmentői és újraélesztési képzést is finanszíroz hozzá.
Magyarországon, évente 20-25 ezerre tehető azoknak a száma, akik hirtelen szívleállás miatt veszítik el életüket. A tragédia azonban sok esetben elkerülhető, ha a rosszullétet időpontjában, elérhető közelségben van egy életmentő készülék. A defibrillátor használata nem feltétlenül igényel orvosi szaktudást és jelenlétet.
A Henkel Magyarország Kft. hét életmentő készüléket vásárolt azoknak a településeknek, ahol telephelyei vannak Magyarországon. Vác két készüléket kapott, melyek közül az egyik a Henkel ragasztógyárában található. A másikat a vállalat az önkormányzatnak ajánlotta fel, és a váci ifjúságvédőnői szolgálat javaslatára az I. Géza Király Közgazdasági Szakközépiskola és Karacs Teréz Kollégiumba került.
A defibrillátort a kollégiumban helyezik el, és szükség esetén nemcsak az iskolában és a diákotthonban lévőkön segíthetnek vele, hanem – a gyárhoz hasonlóan – akkor is, ha valaki a környéken azonnali segítségre szorul.
Kapcsolódó cikkeink