Defibrillátor a kajak-kenu csónakházban

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 15. 00:00

A Lágymányosi-öbölben, a Spari kajak-kenu egyesület csónakházában is van már a hirtelen szívleállás esetén gyors segítséget nyújtó készülékből. A Henkel Magyarország Kft. – XI. kerületi cégként – két defibrillátort vásárolt az újbudaiak részére.

Magyarországon évente 20-25 ezerre tehető azoknak a száma, akik hirtelen szívleállás miatt veszítik el életüket. Az életmentés, a leállt szívet elektromos impulzussal újra élesztő készülék Kolonics György olimpiai bajnok tragikus halála óta a figyelem középpontjába került.
A XI. kerületben több helyen is vannak már újraélesztő készülékek, például Újbuda Önkormányzat okmányirodájában, a Fehérvári úti rendelőintézetben, a Kelenföldi pályaudvaron. Hat újbudai középiskolában pedig oktató defibrillátorokon tanítják a készülék kezelését.
 A kerületben most újabb két készülék áll szolgálatba, amelyeket a Henkel Magyarország Kft. vásárolt. Az egyik a cég Dávid Ferenc utcai irodaházában lesz, és nemcsak a dolgozók életmentését szolgálja, hanem igénybe lehet venni akkor is, ha a környéken valakin azonnal segíteni kell vele.
Január 13-tól áll szolgálatba a másik Henkel által vásárolt eszköz, mely a Lágymányosi Öbölben a Vicus XI. Közalapítványon keresztül, a Spari Kajak-Kenu Egyesület csónakházába került. A Henkel a készülékeken túl, tanfolyamok finanszírozását is vállalta mind a csónakház dolgozói, mind az irodaházában a munkatársak számára.
Az átadási rendezvény alkalmával a Lágymányosi-öbölben, a Spari kajak-kenu csónakházában Dieter Knoll, a Henkel Magyarország ügyvezető igazgatója és Molnár Gyula Újbuda polgármestere adta át a Spari kajak-kenu egyesület részére a Henkel által a kerület számára vásárolt defibrilláló készüléket.
Az eseményen részt vett Angyal Zoltán, a Magyar Kajak-Kenu Válogatott volt szövetségi kapitánya, Kovács Katalin olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Horváth Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok, Sáfrán Mátyás Európa-bajnok és világbajnok bronzérmes, Sáfrán Mihály ifjúsági világbajnok és felnőtt Európa-bajnok – ők ketten indulhattak Pekingben Kolonics György tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt a C-2 500 méteres versenyen –, Balázs Gábor, U23 Európa-bajnok II. – III. és sárkányhajó világbajnok és Szalay Balázs autóversenyző, a Dakar Rally magyar versenyzője.
Kapcsolódó cikkeink