Decembertől Tesla kamionnal szállít a PepsiCo

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 10. 13. 09:06

Megerősítette a hírt a PepsiCo Inc, miszerint 2022. december 1-jétől Tesla Semi Truck-okkal végzi az áruszállítást. Ezzel a PepsiCo az első olyan vállalat, amely megkapta a Teslánál rég megrendelt és meglehetősen sokat késett elektromos járműveket.

Az üdítőital-óriás közleményben jelezte, hogy a kamionokat modestói Frito-Lay üzemében és sacramentói italgyárában fogja munkába állítani. A cég célja csökkenteni az üzemanyagköltségeket és a kibocsátást, ezért foglalt le már 2017-ben 100 kamiont.

Az amerikai cégek környezetterhelő hatásaik csökkentése érdekében lépéseket ígértek, így a PepsiCo vállalta, hogy kibocsátását 2040-ig nullára csökkenti.

A cég üvegházhatású gáz kibocsátásának mintegy 10%-a az áruszállítás számlájára írható – mondta el Ramon Laguarta, a PepsiCo vezérigazgatója. A vállalat tulajdonában álló szállító flotta tavaly 1,2 milliárd mérföldet tett meg.

Elon Musk a Semi truck gyártásának megkezdését október 6-án késő este jelentette be a Twitteren, hozzátéve, hogy a járművek 500 mérföldes (805 kilométeres) hatótávolsággal rendelkeznek, és „óriási buli vezetni őket”. Musk eredetileg 2019-re ígérte a gyártás elkezdését, de az alkatrészhiány miatt az évekkel eltolódott.

Előrendelést más nagyvállalatok is adtak le, így a United Parcel Service Inc, a Walmart Canada és a Sysco Corp is. A Walmart, a UPS és a Sysco rendelésük státuszáról, illetve a szállítás ütemezéséről nem nyilatkozott.

A decemberben a Pepsihez megérkező kamionok számát sem Musk, sem a vállalat nem árulta el. Weboldalán a PepsiCo azt írta, remélik, hogy az év végéig munkába tudnak állítani 15 kamiont.

ESM

Kapcsolódó cikkeink