December sokat lendített a budapesti szállodákon

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 30. 11:29

A hagyományosan kedvező hatású december 2011-ben is sokat segített a budapesti szállodák eredményeinek javításában. A Magyar Hotel Monitor adatai alapján a teljes budapesti szállodapiac régen látott jó teljesítmény tudott elérni az év utolsó hónapjában – írja a Turizmus Online nyomán a Világgazdaság Online.

A számok azért tekinthetők különösen kedvezőnek, mert a növekedést hosszú idő óta először nemcsak a kihasználtságban, hanem az átlagárban is sikerült megvalósítani. A 3 csillagos szegmens továbbra is robosztusabb növekedést mutatott decemberben mint a 4 vagy az 5 csillagos házak és 2011-es év összességében a budapesti 3 csillagos házak számára jelentett mérsékelt (és csak nominál értékben kimutatható) emelkedést, míg a 4 csillagos szállodák eredményeinek stagnálását a december sem tudta számottevően elmozdítani – írja a Turizmus Online.

A vidéki szállodák számára az év vége sem sikerült túlságosan jól, ugyanis amíg átlagos kihasználtságban tartani tudták a 2010-es év vonatkozó eredményeit, ami az igen rossz novemberi adatokhoz képest már előrelépés, azt csak közel 5 százalékkal alacsonyabb átlagáron tudták csak megtenni. Összességében a vidéki 3 csillagos szállodák 2011-ben a 2010-es évhez hasonló teljesítményt nyújtottak, míg a 4 csillagos szállodák mérsékelt visszaesést voltak kénytelenek elkönyvelni.

Kapcsolódó cikkeink