December 18-ig fogadja a mintákat a Nébih borászati laboratóriuma
A Nébih Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd. A hivatal felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy 2023-ban lezárt vizsgálatra kizárólag a november 24-ig beérkezett minták esetén lesz lehetőség, a pezsgők esetében pedig rendhagyó eljárásrend lép életbe.

(Fotó: Pixabay)
A folyamatos stabil munkavégzés biztosítása érdekében az ivóvíz és tűzi vízhálózat átfogó felújítására kerül sor a Nébih Budaörsi úti telephelyén, mely a borászati laboratóriumi részleget is érinti. A laboratóriumi munkavégzés, valamint a mintaátvétel szüneteltetésével is járó munkálatok, az ügyforgalom figyelembevételével, az év végi időszakban történnek.
A Nébih értesíti az ügyfeleit, hogy a minták leadására az alábbi helyszíneken lesz lehetőség:
- december 8-ig: 1118 Budapest, Higany u. 2.,
- december 9. és 18. között: 1095 Budapest, Mester utca 81.
Fontos, hogy a laboratórium a borászati és egyéb alkoholos termékek esetén kizárólag a november 24-ig beérkezett minták vizsgálatait tudja még az idei évben elvégezni!
A közelgő ünnepi időszakra való tekintettel a pezsgő, minőségi pezsgő, valamint az illatos minőségi pezsgők forgalomba hozatala kapcsán a Nébih rendhagyó eljárásrendet vezet be.
E termékkör kérelmeit a november 24. után beérkezett minták esetén az alábbi paraméterek eredményeit tartalmazó (akár nem akkreditált) laboratóriumi jegyzőkönyvvel tudja a laboratórium befogadni:
- tényleges alkoholtartalom;
- összes cukortartalom: glükózban, fruktózban, szacharózban kifejezve;
- összes savtartalom (g/l borkősavban kifejezve);
- illósavtartalom (g/l ecetsavban kifejezve);
- összes kén-dioxid-tartalom (mg/l);
- szén-dioxid (túlnyomás barban 20 °C-on).
Az érzékszervi vizsgálat továbbra is a Nébih laboratóriumában történik. Ezek alapján kerül sor a forgalomba hozatali azonosító kiadására. A hivatal január 3-tól újra a megszokott rend szerint várja majd ügyfeleit!
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári Nébih-ellenőrzések első szakasza
Kedvező tapasztalatokkal zárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A…
Tovább olvasom >Megérkeztek a nyári ellenőrzések első szakaszának eredményei
Lezárult a nyári szezonális ellenőrzés első szakasza. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági…
Tovább olvasom >Paradicsom, a sokoldalú alapanyag – tartósítsuk biztonságosan a Nébih ajánlásával
A paradicsomot a gasztronómia egyik legnépszerűbb és legsokoldalúbb alapanyagaként tartják…
Tovább olvasom >További cikkeink
Jövő szombaton kezdődik a Nyitott Napok Porta rendezvénysorozata
Jövő szombaton Szatmár és Bereg térségének bemutatkozásával kezdődik a Nyitott…
Tovább olvasom >Újabb drágulási hullám a baromfipiacokon: a csirkemell ára egy év alatt 17 százalékkal nőtt
Jelentősen emelkedtek a baromfitermékek árai Magyarországon az elmúlt hónapokban –…
Tovább olvasom >62 700 vásárlás – minden korábbi rekord megdőlt az ALDI Sziget-boltjában
Immár nyolcadik alkalommal települt ki az ALDI a Sziget Fesztiválra…
Tovább olvasom >