December 18-ig fogadja a mintákat a Nébih borászati laboratóriuma
A Nébih Budaörsi úti telephelyén december 8. és január 2. között rekonstrukciós munkálatok zajlanak majd. A hivatal felhívja az ügyfelei figyelmét, hogy 2023-ban lezárt vizsgálatra kizárólag a november 24-ig beérkezett minták esetén lesz lehetőség, a pezsgők esetében pedig rendhagyó eljárásrend lép életbe.

(Fotó: Pixabay)
A folyamatos stabil munkavégzés biztosítása érdekében az ivóvíz és tűzi vízhálózat átfogó felújítására kerül sor a Nébih Budaörsi úti telephelyén, mely a borászati laboratóriumi részleget is érinti. A laboratóriumi munkavégzés, valamint a mintaátvétel szüneteltetésével is járó munkálatok, az ügyforgalom figyelembevételével, az év végi időszakban történnek.
A Nébih értesíti az ügyfeleit, hogy a minták leadására az alábbi helyszíneken lesz lehetőség:
- december 8-ig: 1118 Budapest, Higany u. 2.,
- december 9. és 18. között: 1095 Budapest, Mester utca 81.
Fontos, hogy a laboratórium a borászati és egyéb alkoholos termékek esetén kizárólag a november 24-ig beérkezett minták vizsgálatait tudja még az idei évben elvégezni!
A közelgő ünnepi időszakra való tekintettel a pezsgő, minőségi pezsgő, valamint az illatos minőségi pezsgők forgalomba hozatala kapcsán a Nébih rendhagyó eljárásrendet vezet be.
E termékkör kérelmeit a november 24. után beérkezett minták esetén az alábbi paraméterek eredményeit tartalmazó (akár nem akkreditált) laboratóriumi jegyzőkönyvvel tudja a laboratórium befogadni:
- tényleges alkoholtartalom;
- összes cukortartalom: glükózban, fruktózban, szacharózban kifejezve;
- összes savtartalom (g/l borkősavban kifejezve);
- illósavtartalom (g/l ecetsavban kifejezve);
- összes kén-dioxid-tartalom (mg/l);
- szén-dioxid (túlnyomás barban 20 °C-on).
Az érzékszervi vizsgálat továbbra is a Nébih laboratóriumában történik. Ezek alapján kerül sor a forgalomba hozatali azonosító kiadására. A hivatal január 3-tól újra a megszokott rend szerint várja majd ügyfeleit!
Nébih
Kapcsolódó cikkeink
Több mint fél évszázada a hazai élelmiszeripar élvonalában
Az élelmiszeripar jövőjét azok a fiatal szakemberek formálják, akik tisztelik…
Tovább olvasom >Nébih: Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége
Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság nevű betegsége,…
Tovább olvasom >Villány térségében is megjelent a szőlő aranyszínű sárgaság betegsége – fokozott védekezésre hívja fel a figyelmet a Nébih
A szőlő aranyszínű sárgaság betegséget okozó Grapevine flavescence dorée (FD)…
Tovább olvasom >További cikkeink
Most akár 20%-kal olcsóbban szerezhetők be a magyar lecsó alapanyagai a PENNY-ben
A nyári szezon kihagyhatatlan kedvence a friss, házias lecsó, amelyhez…
Tovább olvasom >Mitől tízszereződhet meg egy-egy bor ára?
Kevesebben vannak világszerte, mint ahány ember járt az űrben, számuk…
Tovább olvasom >Rekordszinten a vállalatvezetők elköteleződése a fenntarthatóság iránt
A K&H fenntarthatósági index legfrissebb adatai szerint a vállalatvezetők hozzáállása…
Tovább olvasom >