Debrecen lesz a Tiszafüredi Halasnapok díszvendége
Debrecen lesz a július 7. és 10. között zajló Tiszafüredi Halasnapok díszvendége. A rendezvény programjai között koncertek, főzőverseny, strandfoci és kirakodóvásár is szerepel.

Július 7. és 10. között rendezik meg a Tiszafüredi Halasnapokat
A szervezők közleménye idézi Széles Diánát, Debrecen alpolgármesterét (Fidesz-KDNP), aki szerint a Debrecenből érkező turisták egyik kedvelt célpontja lett a Tisza-tó. Mint Lendvay Imre, a Tisza-VÍZ Víztermelő és Szolgáltató Kft. ügyvezetője, a szabadvízi strand üzemeltetője hozzátette: tavaly a Tiszafüredi Szabadstrand 150 ezer látogatója közül a legtöbben Debrecenből érkeztek.
Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere (Fidesz-KDNP) a közleményben kiemelte, Debrecen már többször is volt díszvendége Tiszafüred nagy kulturális rendezvényeinek.
A halasnapok rendezvénysorozata a változatos halételekre épül. Szombaton rendezik meg az V. Tiszai Halételek Fesztiváljának főzőversenyét a Halas téren. A főzőversenyre az alapanyagokat a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. biztosítja a résztvevők számára. Hegedüs Gábor ügyvezető szerint a Tisza-tó vonzerejét mutatja, hogy évente 130 ezer horgásznappal számol a Sporthorgász Kft., az oda járó horgászok mindig halban gazdag fogással térnek haza, az összmennyiség eléri a 200 ezer kilogrammot. A kifogott ragadozóhalak vonatkozásában, különösen a harcsa esetében, toronymagasan vezet a Tisza-tó – idézi a közlemény Hegedüs Gábort.
Hétvégén Strandfoci Tornát is rendeznek a szabadstrandon. A gyerekeket játszóházzal, gyermekkoncerttel várják.
A helyiek városkártyával ingyenesen látogathatják a rendezvény valamennyi helyszínét.
A közlemény szerint a Tiszafüredi Halasnapok története több mint négy évtizedre nyúlik vissza. Az első halas „népünnepélyt” 1978-ban rendezték meg azzal a céllal, hogy Tiszafüredet és a környező településeket összefogásra sarkallja. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Halak a karácsonyi asztalon: így készülnek az áruházláncok az ünnepekre
A karácsony közeledtével a halételek elengedhetetlen részei a magyar családok…
Tovább olvasom >Karácsonykor esszük meg az éves halfogyasztásunk 35-40 százalékát
Bár a hazai táplálkozás szerint hetente legalább egyszer halat kéne…
Tovább olvasom >Karácsonykor nem drágul a hal Magyarországon – a nyári hőség ellenére sincs gond az ellátással
A nyári kánikula és az emelkedő gabonaárak ellenére jó hírek…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kitűnően szerepeltek a 2024-es évjáratú borok a XXI. Synvino Borversenyen
Összesen 400 nevezés érkezett az ország 18 borvidékéről a Syngenta…
Tovább olvasom >Mit gondolnak a vállalati felsővezetők a művészetről?
„Topvezetők és a művészet – az örökség és a művészet…
Tovább olvasom >GELATISSIMO 2026: A fagylaltipar legnagyobb szakmai találkozója Stuttgartban
A fagylaltkedvelők és a szakma képviselői izgatottan várják a következő…
Tovább olvasom >