A Danubius Hotels csoport a konferenciaturizmus további erősödésére számít

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 04. 11. 10:45

A konferenciaturizmus további erősödése várható idén, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) adatai szerint tavaly 27 százalékkal bővült ez a terület, a Magyarországon tartott magyar, illetve nemzetközi szervezésű rendezvények száma 2016-ban elérte a 3598-at, míg 2015-ben a számuk csupán 2819 volt – közölte a Danubius Hotels Group  az MTI-vel.

Danubius

Az MTÜ adatai szerint tavaly a magyar rendezvények száma 1999-ról 2617-ra, míg a nemzetközi hátterű konferenciáké 820-ról 981-re emelkedett. Egyre nagyobb az igény a nagy létszámot befogadni képes konferenciaközpontokra, vendégek mintegy fele érkezik olyan rendezvényekre, ahol a résztvevők száma 101 és 500 között van.
Liptai Judit, a Danubius Zrt. központi értékesítési és marketing igazgatója kifejtette: a cég szállodái tavaly 89 olyan konferenciát rendeztek, amelyen több mint 200 ember vett részt, idén – bár még nem indult a főszezon – már eddig is 58 ilyen rendezvényt tartottak. A Danubius csoport szállodáiban az üzleti céllal érkező vendégek tavaly 2 milliárd forint értékben foglaltak szobát, illetve még ugyanennyit költöttek el a szállodákban.
Liptai Judit is problémának nevezte, hogy még mindig nincs Budapesten olyan helyszín, amely az igazán nagy, több ezer résztvevős események minőségi kiszolgálását is lehetővé tenné. A kialakult helyzeten a régóta tervezett kongresszusi központ megépítése segítene – hangsúlyozta.
A Danubius 23 saját tulajdonú szállodát, több mint 5500 szobát üzemeltet. Többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai szállodának. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink