Danone Activia: Tippek a belülről fakadó mosolyokért

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 03. 24. 11:03

A gyomorbántalmak, gyomorfájdalmak megkeseríthetik a mindennapjainkat, nyűgössé, beteggé vagy akár letargiássá is tehetnek bennünket. Hihetetlen, de a gyomrunk állapota valóban befolyásolhatja a közérzetünket. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy mindent megtegyünk a belülről fakadó mosolyokért, s néhány egyszerű változtatással – mit, mennyit és hogyan étkezzünk, hogyan lazítsunk és milyen mozgásformát válasszunk, valóban sokat tehetünk a belső egészségünkért. Az Activia
a belülről fakadó mosolyok és a belső egészség megőrzése érdekében néhány hasznos tanáccsal kíván szolgálni, hogy valóban jól érezzük magunkat a bőrünkben.

DanoneTáplálkozási tippek
A Nemzetközi Gasztroenterológiai Szervezet (WGO) által indított, „Szeresd a hasad!” című, világszintű edukációs kampány – amelyet a Danone támogat – középpontjában a belső egészség érdekében fogyasztandó élelmiszerek és az életminőség javítása áll.
• Naponta többször, de kisebb adagokat fogyasszunk, s ügyeljünk a napi kalória-bevitelre! Sose hagyjuk ki a reggelit és este ne együnk túl nagy adagokat!
• Rostban gazdag élelmiszereket fogyasszunk – naponta ötször együnk zöldséget és gyümölcsöt, s együnk több teljes kiőrlésű élelmiszert és száraz hüvelyest!
• Hetente 3-5 alkalommal fogyasszunk halat!
• Csökkentsük az állati zsiradékban gazdag élelmiszereket, többek között a zsírban és olajban sült ételeket!
• Szakmai ajánlások szerint naponta fél liter tejet vagy azzal megegyező kalciumtartalmú tejterméket ajánlatos megennünk-meginnunk, s naponta egy pohár joghurt fogyasztása javasolt.
• Részesítsük előnyben a sovány húsokat, úgymint a csirkét, pulykát vagy a nyulat, esetleg a zsírszegény marha-, bárány-és sertéshús is szóba jöhet!
• Sok folyadékot fogyasszunk! Naponta két liter víz ajánlott, s csökkentsük, illetve mértékkel fogyasszuk a koffeint tartalmazó, alkoholos és cukros italokat!
• Szánjunk időt az étkezésre – lassan és alaposan rágjuk meg a falatokat, s élvezzük azt!
• Mozogjunk rendszeresen és tartózkodjunk a dohányzástól! – Az egészséges életmód segítségével elérhetjük a belülről fakadó mosolyokat.
• Törekedjünk az egészséges testtömeg-index (BMI) és az ideális testsúly kialakítására és megtartására!
„Szeresd a hasad!” kampány (www.loveyourtummy.org)
A „Szeresd a hasad!” című, nemzetközi edukációs kampányt a Nemzetközi Gasztroenterológiai Szervezet (WGO) indította, amelyet a Danone támogat, s célja a lakosság egészség-tudatosságának növelése, továbbá az, hogy az emberek megértsék, mennyire fontos tenni a belső egészség megőrzéséért.

Kapcsolódó cikkeink