Csomagolásmentesen a fenntartható jövőért!

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 09. 29. 08:02

A dm célul tűzte ki, hogy vásárlóinak fenntartható alternatívákat adjon a hétköznapok döntéseihez: egyre több környezetbarát terméket kínálnak, a drogériapiacon elsőként két éve utántöltő-állomást vezettek be, a tesztelési időszak után a vásárlói visszajelzésekre reagálva 2022-ben elérkezett a bővítés időszaka.

A fenntarthatósági törekvések hazánkban is egyre inkább előtérbe kerülnek, egyre többen éreznek késztetést arra, hogy változtassanak szokásaikon, és megvizsgálják, hogyan tudják csökkenteni ökológiai lábnyomukat. A vásárlói igényekre reagálva a dm két évvel ezelőtt a drogériapiacon elsőként helyezett üzembe utántöltő-állomást. Az utántöltő-állomások bővítése a tesztelési időszak után 2022-ben tovább folytatódott. A vásárlók folyamatos visszajelzésekkel segítették a dm-et a tesztidőszakban, így a budaörsi lehetőség után 2022 augusztusában további 8 budapesti és környéki dm üzletben vált elérhetővé utántöltő automata, de őszre további bővítést terveznek, hogy vidéki városokban is kipróbálhassák a vásárlók a szolgáltatást. A csomagolásmentes hálózat bővítése újabb fontos mérföldkövet jelent a fenntarthatóság terén, az utántöltési lehetőségekről, pontos helyszínekről a dm weboldalán tájékozódhatnak a vásárlók.

Sansin termékeket csapolhatnak az érdeklődők

A Sansin hazai márkának jelenleg többféle terméke is elérhető a dm hálózatában, amelyek organikus, kizárólag környezetbarát alapanyagokból készülnek, állatkísérlet-mentesek. A termékek magas minőségű mosó- és tisztítóhatással rendelkeznek, és 100%-ban újrahasznosított műanyag flakonokban kaphatók. Megfizethető áron érhetők el, hiszen az egészséges életmód jogos igényünk, ami nem lehet luxus. A termék ráadásul megjelenésében is vonzó küllemű, olyan designnal, amelyet szívesen kiteszünk az otthonunkban. A fenntarthatóság jegyében üres flakonokat nem árusít a dm az utántöltéshez, így először egy polci terméket lehet megvásárolni a kijelölt termékkörből, majd a kiürült flakont lehet az automatából újra tölteni.

Kis lépések, nagy hatás

A dm a fenntarthatóság terén saját kompetenciaterületéből és alaptevékenységéből kiindulva szeretne hatást elérni. A szortimentben folyamatosan bővül a kisebb ökológiai lábnyom mellett előállított termékek köre. Az üzletekben zöldre színezték azon termékek polci ár-­címkéjét, amelyek környezetbarát vonatkozással és azt igazoló független logó­val, minősítéssel rendelkeznek. Kezdd kicsiben a háztartásodban! névvel zárt Facebook-csoportot is indítottak, hogy hasznos információkkal segítsék a vásárlókat.
A Mindig megéri árképzési stratégiával is a fenntarthatóságot képviseli a drogéria, és a tudatos fogyasztás mellett teszi le a voksát: négy hónapon át nem emelik az árakat, így a vásárlóknak nem kell akciókat figyelni, és feleslegesen árut felhalmozni, valóban akkor vásárolhatnak, amikor arra szükségük van. (x)

Kapcsolódó cikkeink