Csomagolás krumplihéjból
Különleges csomagolást tervezett néhány milánói dizájner a hasábburgonyának: a csomagolóanyag krumplihéjból készült.
A csomagolás három milánói egyetemista projektjéből született, akik „fenntartható dizájn / termékinnovációhoz használható anyagok és új technológiák” nevű kurzusuk részeként kezdek el kísérletezni.
A „The peel saver”-nek elkeresztelt dizájn tölcsér alakú, ebbe tehetik a frissen sült krumplit a street foodosok és a gyorséttermek. Ezáltal rengeteg hagyományos csomagolóanyagot lehet megspórolni, következésképp az ebből keletkező hulladék is arányosan csökkenne.
Ha a sültkrumpli elfogyott a tölcsérből, kiválóan alkalmas akár állateledelnek, akár – bejutva a talajba – növényi tápanyagnak.
Sprinwise
Kapcsolódó cikkeink
30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Nagy Miklós: „Túl gyors tempót diktál az EPR-rendszer”
A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer (EPR) 2023-as bevezetésével az iparági…
Tovább olvasom >Raisz Anikó: Magyarország mindent megtesz, hogy az EU felkészüljön a környezeti kihívásokra
Magyarország uniós tanácsi elnöksége idején mindent megtesz azért, hogy az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >