Csomagolás krumplihéjból
Különleges csomagolást tervezett néhány milánói dizájner a hasábburgonyának: a csomagolóanyag krumplihéjból készült.

Hulladékból csomagolóanyag, csomagolóanyagból állateledel
A csomagolás három milánói egyetemista projektjéből született, akik „fenntartható dizájn / termékinnovációhoz használható anyagok és új technológiák” nevű kurzusuk részeként kezdek el kísérletezni.
A „The peel saver”-nek elkeresztelt dizájn tölcsér alakú, ebbe tehetik a frissen sült krumplit a street foodosok és a gyorséttermek. Ezáltal rengeteg hagyományos csomagolóanyagot lehet megspórolni, következésképp az ebből keletkező hulladék is arányosan csökkenne.
Ha a sültkrumpli elfogyott a tölcsérből, kiválóan alkalmas akár állateledelnek, akár – bejutva a talajba – növényi tápanyagnak.
Sprinwise
Kapcsolódó cikkeink
Egyre több felújított mobilt vásárlunk
Tavaly októberben indította el a Magyar Telekom a Recommerce Grouppal…
Tovább olvasom >A körforgásos gazdaságra fókuszál az SZTNH új, kkv-kat támogató kiadványa
Az ipari termeléshez, hulladékkezeléshez köthető környezeti problémák bolygónk egyik legnagyobb…
Tovább olvasom >A MOHU az élelmiszer-hulladékok gyűjtésében is jelentős fejlesztéseket hajt végre
A szelektív hulladékgyűjtést ösztönző programja keretében országszerte több mint egymillió…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >