Csomagolás krumplihéjból
Különleges csomagolást tervezett néhány milánói dizájner a hasábburgonyának: a csomagolóanyag krumplihéjból készült.
A csomagolás három milánói egyetemista projektjéből született, akik „fenntartható dizájn / termékinnovációhoz használható anyagok és új technológiák” nevű kurzusuk részeként kezdek el kísérletezni.
A „The peel saver”-nek elkeresztelt dizájn tölcsér alakú, ebbe tehetik a frissen sült krumplit a street foodosok és a gyorséttermek. Ezáltal rengeteg hagyományos csomagolóanyagot lehet megspórolni, következésképp az ebből keletkező hulladék is arányosan csökkenne.
Ha a sültkrumpli elfogyott a tölcsérből, kiválóan alkalmas akár állateledelnek, akár – bejutva a talajba – növényi tápanyagnak.
Sprinwise
Kapcsolódó cikkeink
A körforgásos gazdaságra fókuszál az SZTNH új, kkv-kat támogató kiadványa
Az ipari termeléshez, hulladékkezeléshez köthető környezeti problémák bolygónk egyik legnagyobb…
Tovább olvasom >A MOHU az élelmiszer-hulladékok gyűjtésében is jelentős fejlesztéseket hajt végre
A szelektív hulladékgyűjtést ösztönző programja keretében országszerte több mint egymillió…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >További cikkeink
KSH: novemberben a kiskereskedelmi forgalom az előző év azonos időszakit 4,1, az előző havit 0,6 százalékkal haladta meg
2024. novemberben a kiskereskedelem forgalmának volumene a nyers adat szerint…
Tovább olvasom >NGM: láthatóan kezd visszatérni a lakosság bizalma
A kormány azon dolgozik, hogy a gazdaság jobban teljesítsen, így…
Tovább olvasom >Fidelity Kitekintés 2025: Az USA készen áll a reflációra
A republikánusok fölényes győzelme a novemberi választásokon jelentősen megváltoztatta a…
Tovább olvasom >