Csomagolás: az STI Petőfi Nyomda elnyerte az Év Zöld Nyomdája címet

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 11. 16. 12:24

Az STI Petőfi Nyomda Kft. sikeresen szerepelt a kiváló minőségű magyar nyomdai magazin, a Nyomdavilág GPwA pályázatán. A vállalat elnyerte az Év Zöld Nyomdája címet és öt csillagos értékelést kapott – a kiérdemelhető legmagasabb minősítést.
„Nagy körültekintéssel készültünk a pályázatra” – fejti ki Fábián Endre, a kecskeméti gyár ügyvezető igazgatója. “A természeti erőforrások megőrzése, akárcsak a társadalmi felelősség, kulcsfontosságú része vállalatunk filozófiájának.”

Szebellédi István átveszi a díjat

A díjkiosztó zsűrije bírálta a környezetvédelmi vezetési rendszert, a környezetvédelmi kommunikációt és hatékonyságot, az elért eredményeket, a környezeti fenntarthatóságot és a vállalat környezeti felelősségét. A Papír és Nyomdaipari Műszaki Egyesület és az Óbudai Egyetem RKK Környezetmérnöki Intézete voltak a pályázat fő védnökei.
Az iparág-specifikus pályázat értékelésekor az STI Petőfi Nyomda eredményeit a nyomdaiparban elért legjobb teljesítményekkel hasonlították össze, és a vállalat a legmagasabb minősítést kapta.

„A csomagolás fontos szerepet játszik értékláncunkban” – folytatja Fábián Endre. “Védi a terméket, eleget tesz a logisztikai követelményeknek és hirdeti a termék előnyeit. Hogy megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak, fenntartható csomagolási megoldásaink fejlesztése során „a lehető legkevesebb csomagolás, a szükséges legtöbb csomagolás” mottót tartjuk szem előtt” – fejezi be az igazgató.

2011-ben eddig 1,3 milliárd tonna élelmiszer – a világ teljes élelmiszergyártásának mintegy egyharmada – vált veszteséggé vagy hulladékká. A csomagolás megvédi az élelmiszert a szállítás közbeni sérülésektől, és megőrzi frissességét az üzletekbe történő megérkezésig. Eközben megakadályozza a nagy mennyiségű a hulladék keletkezését is. Az STI Group által kifejlesztett személyre szabott csomagolási megoldások két módon óvják a környezetet: védik a terméket és egyben a környezetet is. Ezenfelül, az STI Group csomagolási és display-megoldásainak nyersanyaga fenntartható erdőgazdálkodásból származik, így a vállalatcsoport Európában elsőként kapta meg az FSC (Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) és a PEFC minősítést (Erdőtanúsítási Rendszereket Támogató Program).

“Az ökológiailag stabil csomagolás sarokköve a termékfejlesztésben rejlik” – véli Fábián Endre. A legmodernebb CAD-technológia alkalmazásával a csoport több mint 100 fejlesztő szakemberének lehetősége van a felhasznált csomagolóanyag csökkentésére és optimalizálására a teljes értéklánc figyelembe vétele mellett.”

Kapcsolódó cikkeink