Csökkenti termékei sótartalmát a Burger King
A gyorsétteremlánc az egészségesebb táplálkozás jegyében alacsony kalória és sótartalmú gyermek és felnőtt menükkel bővítette kínálatát.
A jövőben a cég a 12 évnél
fiatalabb gyerekeknek ajánlott menüinek sótartalmát
600 milligrammban maximálja. John Chidsey vezérigazgató
szerint a döntés jelentős szerepet tölt be az
egészséges táplálkozás
népszerűsítésében, csak úgy mint
az, hogy a Burger King ezentúl minden gyerekmenüjét
valamelyik fontos tápanyag "kitűnő" forrásává
teszi. Vagyis a gyerekmenük mindegyik gazdag lesz kalciumban,
káliumban, magnéziumban, rostban vagy E-vitaminban.
Az étteremlánc jelenleg
egy olyan gyerekmenüt kínál a tengerentúlon,
amely megfelel a sótartalomra vonatkozó előírásoknak,
a további egészséges alternatívák
a bejelentés szerint nyárra érkeznek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Mondeléz átadta legnagyobb közép-kelet-európai napelemparkját Székesfehérváron
A Mondeléz International csütörtökön hivatalosan is átadta új napelemparkját székesfehérvári…
Tovább olvasom >Mezőkövesden nyitotta meg 240. üzletét a PENNY Magyarország
Július 10-én megnyitotta kapuit Mezőkövesden a PENNY Magyarország 240. üzlete.…
Tovább olvasom >Sok tonnányi segítség: higiéniai papírtermék-adomány a legkiszolgáltatottabbaknak
Több ezer rászoruló gyermeket, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esélyteremtő gyermekprogramjainak intézményeit,…
Tovább olvasom >