Csökkenti termékei sótartalmát a Burger King
A gyorsétteremlánc az egészségesebb táplálkozás jegyében alacsony kalória és sótartalmú gyermek és felnőtt menükkel bővítette kínálatát.
A jövőben a cég a 12 évnél
fiatalabb gyerekeknek ajánlott menüinek sótartalmát
600 milligrammban maximálja. John Chidsey vezérigazgató
szerint a döntés jelentős szerepet tölt be az
egészséges táplálkozás
népszerűsítésében, csak úgy mint
az, hogy a Burger King ezentúl minden gyerekmenüjét
valamelyik fontos tápanyag "kitűnő" forrásává
teszi. Vagyis a gyerekmenük mindegyik gazdag lesz kalciumban,
káliumban, magnéziumban, rostban vagy E-vitaminban.
Az étteremlánc jelenleg
egy olyan gyerekmenüt kínál a tengerentúlon,
amely megfelel a sótartalomra vonatkozó előírásoknak,
a további egészséges alternatívák
a bejelentés szerint nyárra érkeznek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Sikeresen zárult a „Passzold vissza, Tesó!” 2025-ös tavaszi kampánya!
Idén már hetedik éve tart a ‘Passzold vissza, Tesó!’ használt…
Tovább olvasom >A Bacardi új fejezetet nyit a MARTINI® történetében
A családi tulajdonban lévő szeszesitalgyártó vállalat, a Bacardi, saját portfóliója…
Tovább olvasom >Füstölt, szeletelt baconszalonnát és libamájast hívott vissza a forgalomból az Auchan
Mikrobiológiai szennyeződés és nem jelölt allergén miatt füstölt, szeletelt baconszalonnát…
Tovább olvasom >