Csökkenti termékei sótartalmát a Burger King
A gyorsétteremlánc az egészségesebb táplálkozás jegyében alacsony kalória és sótartalmú gyermek és felnőtt menükkel bővítette kínálatát.
A jövőben a cég a 12 évnél
fiatalabb gyerekeknek ajánlott menüinek sótartalmát
600 milligrammban maximálja. John Chidsey vezérigazgató
szerint a döntés jelentős szerepet tölt be az
egészséges táplálkozás
népszerűsítésében, csak úgy mint
az, hogy a Burger King ezentúl minden gyerekmenüjét
valamelyik fontos tápanyag "kitűnő" forrásává
teszi. Vagyis a gyerekmenük mindegyik gazdag lesz kalciumban,
káliumban, magnéziumban, rostban vagy E-vitaminban.
Az étteremlánc jelenleg
egy olyan gyerekmenüt kínál a tengerentúlon,
amely megfelel a sótartalomra vonatkozó előírásoknak,
a további egészséges alternatívák
a bejelentés szerint nyárra érkeznek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >