Csökkenti sajátmárkás termékei cukortartalmát a SPAR Horvátországban
A SPAR Horvátországban csökkenti saját márkás termékeinek cukortartalmát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásaival összhangban.
A kiskereskedőnek eddig sikerült jelentősen csökkentenie a cukor mennyiségét 36 olyan termékben, amelyet horvát gyártók a SPAR márka számára gyártanak.
A Vindija horvát élelmiszeripari vállalat az elsők között támogatja a SPAR Croatia kezdeményezését.
Eddig a „z bregov” gyümölcsjoghurt termékcsaládot újította meg, 15%-kal csökkentette a cukor arányát, ami éves szinten 26 000 kilogrammal (kg) kevesebb cukor felhasználását eredményezte.
A Vindija gyümölcslé-család esetében éves szinten 231 700 kilogrammal csökkent a cukor mennyisége.
Miközben mindkét termékcsalád kalóriatartalmát csökkentették, a Vindija megőrizte termékeinek jól felismerhető ízvilágát.
A közeljövőben várhatóan más vezető horvát élelmiszer-előállítók is csatlakoznak a SPAR Croatia kezdeményezéséhez.
Az inspirációt az ausztriai SPAR hasonló kezdeményezése adta, amelyet az orvosi szakma, valamint olyan ismert márkák osztrák gyártói támogattak, mint a termékeihez hozzáadott cukor mennyiségét csökkentő Berglandmilch.
Kapcsolódó cikkeink
Horvát tengerpart, magyar szívvel: ismét Vir a nyár favoritja
A 2025-ös nyári szezonban is Horvátország számít a legkedveltebb külföldi…
Tovább olvasom >Visszatérnek az ÖKO KALAND hősei – folytatódik a SPAR fenntarthatósági minisorozata
A SPAR új epizódokkal folytatja a nagy sikerű „SPAR ÖKO…
Tovább olvasom >Grillszezonra hangolva: a SPAR erősít a frisshús- és kényelmitermék-kínálatban
A jó idővel együtt elindul a grillszezon, a SPAR pedig…
Tovább olvasom >További cikkeink
Augusztus végéig meghosszabbítják az élelmiszerek árréscsökkentését
Nagy István agrárminiszter a saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a…
Tovább olvasom >Csökken a kereskedelem jövedelmezősége – érdemi forrásokat nyit meg a kormány
Május 28-án tartották a Laurel Számítástechnikai Kft. sorrendben 12. Retail…
Tovább olvasom >Szigorodnak a húskészítményekre vonatkozó szabályok – új fogalom is bekerül a rendeletbe
Újabb, a hazai élelmiszerszabályozást érintő módosítási tervezet jelent meg: az…
Tovább olvasom >