Csökkenti műanyag-felhasználását a Sainsbury’s a Greenpeace nyomására

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2019. 05. 20. 08:30

Egyre erőteljesebbek a szükségtelen és nem újrafelhasználható műanyagok forgalomból történő kivonására irányuló folyamatok. Ennek kapcsán a Sainsbury’s is bejelentette, hogy radikális lépéseket tervez a műanyagcsökkentés érdekében, valamint elindít egy újrafelhasználással kapcsolatos mozgalmat. Ennek többek között az az oka, hogy a cég nemrég a Greenpeace célpontjává vált.

Tavaly a Sainsbury’s utolsóként végzett a Greenpeace  szupermarketek műanyagpolitikáját vizsgáló felmérésében, mivel a cég csupán 77 tonnával tudta csökkenteni műanyaghulladékának mennyiségét, szemben más szupermarketekkel, amelyek akár 6500 tonnával termeltek kevesebb műanyag szemetet.

A Sainsbury’s április végén bejelentette: nem csomagolja műanyagba többé két káposztafajtáját, 100 tonnával csökkentve ezzel műanyaghulladékát az elkövetkező év során. Ezen felül a cég 2019 végéig minden nehezen újrahasznosítható műanyag csomagolástól meg akar szabadulni, ami nagyjából 128 tonnányival kevesebb szemetet jelent majd. (Packaging Insights)

Kapcsolódó cikkeink