Csökkenti az Amazon az élelmiszer-rendelések szállítási díját Németországban

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 11. 18. 13:44

Az Amazon 7,99 euróra csökkenti a tagsági díjat Németországban, és 3,99 euróra mérsékli a 40 eurónál kisebb rendelésekért felszámolt szállítási díjat. Lehetővé teszi továbbá, hogy a Prime-tagsággal rendelkezők kiszállításonként 5,99 eurót fizessenek ahelyett, hogy külön Fresh tagságot vásárolnának, és a több mint 60 eurót költő új vásárlók számára egyszeri 20 euró engedményt, majd az első öt rendelésre további kedvezményeket kínál.

Az intézkedés kevésbé tűnik véletlenszerűnek, mint inkább kényszerűnek. A Deutsche Post DHL még augusztusban jelentette be, hogy nem kíván tovább az Amazon frissélelmiszer-kézbesítésében részt venni, mert a németországi élelmiszer e-kereskedelem számára kiábrándító eredményeket hozott.

Az Amazon 2007-ben indította Fresh szolgáltatását Seattle-ben, majd 2017-ben Németországra, második legnagyobb piacára is kiterjesztette azt. Itt azonban 2018-ban az online csatorna az élelmiszerek értékesítéséből mind­össze 1,2%-ot mondhatott magáénak, messze elmaradva a más fejlett piacokon tapasztaltaktól.

Kapcsolódó cikkeink