Csökkenti árait a Wal-Mart

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 02. 27. 11:02

A Wal-Mart egy új árösszehasonlító tesztet indított közel 1200 boltjában, a cél az, hogy felvegyék a versenyt a diszkontláncokkal – írja a portfolio.hu.

wal-mart

A Wal-Mart az ártesztet 11 amerikai államban, például Illinois-ban és Floridában hajtja végre és elsősorban arra az élelmiszeripari szegmensre koncentrál, amely a Wal-Mart árbevételének 56 százalékát adja. A cél az, hogy megtalálják az optimális árat a különböző termékekkategóriákban, és ha szükséges, akkor módosítsák az árakat.

A Reuters egyébként szintén megcsinálta a saját tesztjét több amerikai nagyvárosban is, amiből az derült ki, hogy a Wal-Mart már aktívan reagált a diszkontláncok árazására és több termék esetében is jobb árakat kínál. Az árverseny kifejezetten alacsony árakat eredményezett több termékcsoportban is, egy tucat tojást már kevesebb, mint egy dollárért, egy gallon tejet pedig nagyjából 1 dollárért lehet kapni több amerikai üzletben.

Az árteszten felül a Wal-Mart a múlt héten több alkalommal a beszállítóival is találkozott, ahol arra kérte a beszállítókat hogy segítsék a Wal-Martot a diszkontláncokkal folytatott árversenyben és csökkentsék az áraikat.

A Wal-Mart előtt álló feladat nem könnyű, a problémát az okozza, hogy a Wal-Martnak úgy kellene árat csökkenteni, hogy az ne csökkentse tovább a kereskedelmi lánc profitabilitását. (Reuters, portfolio.hu)

Kapcsolódó cikkeink