Csökkentett sótartalmú termékeket fejlesztett az Unilever Angliában
A dobozos egytálételek termékvonalba tartozó ételek ma 50 százalékkal kevesebb sót tartalmaznak, mint két évvel ezelőtt.
Az év elején az angol élelmiszeripari hatóság arra
buzdította a gyártókat, hogy csökkentsék termékeik sótartalmát és a lakosságot
is arra ösztönözték, hogy kísérjék jobban figyelemmel napi sóbevitelüket.
Az Unilever úgy döntött, hogy támogatva az állami túlsúllyal
kapcsolatos kampányokat, maga is az alacsonyabb zsírtartalmú ételek
kifejlesztése és a természetes ízesítőanyagok használata felé fordul. Egy adag
„karcsúsított" termék immár a napi sóbevitel csupán 25 százalékát fedezi,
szemben a korábbi 57-el – és az ízek nem változtak.
Az angol élelmiszeripari hatóság szerint Nagybritannia
vezető szerepet tölt be a termékek sócsökkentésével kapcsolatos
fejlesztésekben. Tavaly 7,4 milliárd font értékű termék sócsökkentését
regisztrálták, két éve ez még csak 2,4 milliárd font volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >