Csökkentett sótartalmú termékeket fejlesztett az Unilever Angliában
A dobozos egytálételek termékvonalba tartozó ételek ma 50 százalékkal kevesebb sót tartalmaznak, mint két évvel ezelőtt.
Az év elején az angol élelmiszeripari hatóság arra
buzdította a gyártókat, hogy csökkentsék termékeik sótartalmát és a lakosságot
is arra ösztönözték, hogy kísérjék jobban figyelemmel napi sóbevitelüket.
Az Unilever úgy döntött, hogy támogatva az állami túlsúllyal
kapcsolatos kampányokat, maga is az alacsonyabb zsírtartalmú ételek
kifejlesztése és a természetes ízesítőanyagok használata felé fordul. Egy adag
„karcsúsított" termék immár a napi sóbevitel csupán 25 százalékát fedezi,
szemben a korábbi 57-el – és az ízek nem változtak.
Az angol élelmiszeripari hatóság szerint Nagybritannia
vezető szerepet tölt be a termékek sócsökkentésével kapcsolatos
fejlesztésekben. Tavaly 7,4 milliárd font értékű termék sócsökkentését
regisztrálták, két éve ez még csak 2,4 milliárd font volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A Samsung bemutatja az új 9100 PRO SSD-jét, PCIe 5.0 támogatással
A Samsung 9100 PRO, a vállalat fogyasztói felhasználásra szánt SSD-kínálatának…
Tovább olvasom >Drágulnak a repülőjegyek a Ryanairnél, a Wizz Air Ukrajna visszatérésére készül
A Ryanair vezérigazgatója, Michael O’Leary kedden Varsóban bejelentette, hogy idén…
Tovább olvasom >A CCC Group jelentős akvizícióval erősíti piaci jelenlétét
A CCC Group jelentős akvizícióval erősíti piaci jelenlétét: a vállalat…
Tovább olvasom >