Csökkentett sótartalmú termékeket fejlesztett az Unilever Angliában
A dobozos egytálételek termékvonalba tartozó ételek ma 50 százalékkal kevesebb sót tartalmaznak, mint két évvel ezelőtt.
Az év elején az angol élelmiszeripari hatóság arra
buzdította a gyártókat, hogy csökkentsék termékeik sótartalmát és a lakosságot
is arra ösztönözték, hogy kísérjék jobban figyelemmel napi sóbevitelüket.
Az Unilever úgy döntött, hogy támogatva az állami túlsúllyal
kapcsolatos kampányokat, maga is az alacsonyabb zsírtartalmú ételek
kifejlesztése és a természetes ízesítőanyagok használata felé fordul. Egy adag
„karcsúsított" termék immár a napi sóbevitel csupán 25 százalékát fedezi,
szemben a korábbi 57-el – és az ízek nem változtak.
Az angol élelmiszeripari hatóság szerint Nagybritannia
vezető szerepet tölt be a termékek sócsökkentésével kapcsolatos
fejlesztésekben. Tavaly 7,4 milliárd font értékű termék sócsökkentését
regisztrálták, két éve ez még csak 2,4 milliárd font volt.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Nagy Márton: hosszú távon vissza kell térni a beruházás vezérelte gazdasági növekedéshez
Hosszú távon vissza kell térni a beruházás vezérelte gazdasági növekedéshez…
Tovább olvasom >250 forintos kuponok közel 200 Tescóban = több millió forintnyi kapaszkodó 3600 gyermeknek
Egy bántalmazó kapcsolatban nevelkedett háromgyermekes család életének újrakezdését is támogathatják…
Tovább olvasom >Fiatal tehetség, Szécsi Böbe hangszerelte a SPAR új reklámzenéjét
Negyedik alkalommal rendezték meg Csopakon a Banana Records szervezésében a…
Tovább olvasom >