FAO: csökkentek a globális élelmiszerárak
Januárban globálisan csökkentek az átlagos élelmiszerárak 2013. decemberéhez képest – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzésében.
A szervezet minden hónapban kiszámítja élelmiszerár-indexét, mely 203,4 pont lett januárban a decemberi 206,2 pont után. Egy évvel korábban, 2013 januárjában a mutató 210 ponton állt.
Az indexet egy szemes terményeket, olajos magvakat, tejtermékeket, húsféléket és cukrot tartalmazó élelmiszerkosár árának változása alapján határozzák meg a FAO szakértői. Januárban – főként a készletek növekedésének hatására – a cukor, az olajos magvak és a szemes termények ára csökkent, csupán a tejtermékek ára emelkedett.
2013-ban 1,6 százalékkal mérséklődtek az élelmiszerárak, ezen belül csökkent az olajos magvak, a cukor, és a szemes termények ára, nőtt viszont a tejtermékeké és a húsféléké. (MTI Eco, Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >A digitális detox a húsvéti böjt idején: az addiktív telefonhasználat sokkal súlyosabb és általánosabb probléma, mint gondoljuk
A húsvéti böjt hagyományosan a befelé fordulás, a lemondás és…
Tovább olvasom >Kegyetlen április fagykárok: akár 100%-os terméskiesés is előfordulhat
Az április eleji tavaszi fagyok ismét komoly problémát okoztak a…
Tovább olvasom >