FAO: csökkentek a globális élelmiszerárak
Januárban globálisan csökkentek az átlagos élelmiszerárak 2013. decemberéhez képest – olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) csütörtökön közzétett elemzésében.
A szervezet minden hónapban kiszámítja élelmiszerár-indexét, mely 203,4 pont lett januárban a decemberi 206,2 pont után. Egy évvel korábban, 2013 januárjában a mutató 210 ponton állt.
Az indexet egy szemes terményeket, olajos magvakat, tejtermékeket, húsféléket és cukrot tartalmazó élelmiszerkosár árának változása alapján határozzák meg a FAO szakértői. Januárban – főként a készletek növekedésének hatására – a cukor, az olajos magvak és a szemes termények ára csökkent, csupán a tejtermékek ára emelkedett.
2013-ban 1,6 százalékkal mérséklődtek az élelmiszerárak, ezen belül csökkent az olajos magvak, a cukor, és a szemes termények ára, nőtt viszont a tejtermékeké és a húsféléké. (MTI Eco, Világgazdaság Online)
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A versenyfenyegetettséget elemzi a dunnhumby és a Placer.ai új AI-alapú eszköze
Új AI-eszközt alkotott a dunnhumby és a Placer.ai, amely képes a…
Tovább olvasom >A Molson Coors lett Dwayne Johnson energiaitalának többségi tulajdonosa az USA-ban
Többségi részesedést szerzett a Molson Coors Beverage Co. a Dwayne…
Tovább olvasom >ProVeg: Németországban a Lidl kínálja a legkedvezőbb árú vegán kosarat
Az árparitás egy évvel ezelőtti bevezetését követően most a német…
Tovább olvasom >