Csökkent az ÁNTSZ feketelistáján szereplő cégek száma
Jövő hét első felében frissül az ÁNTSZ feketelistája, amelyre az ételmérgezést és ételfertőzést okozó étkezdék kerülnek fel.
A listák azok a közétkeztető és vendéglátó egységek,
valamint élelmiszergyártók és forgalmazók szerepelnek majd, amelyek 2006.
augusztus 1. után bizonyítottan ételfertőzések és ételmérgezések okozói voltak.
Várhatóan – a nagy hőség ellenére is – jóval kevesebb
intézmény fog felkerülni a listára, mivel a feketelista tavaly augusztusi
bevezetését nagy hírverés övezte, így az éttermek, étkezdék a tapasztalatok
szerint azóta sokkal figyelmesebbek. Az ÁNTSZ két hete kezdett razziába, az
Apeh munkatársaival együtt. Az ellenőrzés augusztus végéig tart. Elsősorban az
idényjellegű étkezdéket vizsgálják, nem csak a Balaton partján.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legalább 16 százalékos drágulást érez a fiatalok fele
Átlagosan 19 százalékos inflációt érzékeltek a fiatalok idén februárban, de…
Tovább olvasom >Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a…
Tovább olvasom >OKSZ: az árrésstop elérte a kívánt hatást, ki lehet vezetni
Az árrésstopban érintett élelmiszerek átlagos kosárértéke egyértelműen csökkent a rendelkezés…
Tovább olvasom >