Csökkent az ÁNTSZ feketelistáján szereplő cégek száma
Jövő hét első felében frissül az ÁNTSZ feketelistája, amelyre az ételmérgezést és ételfertőzést okozó étkezdék kerülnek fel.
A listák azok a közétkeztető és vendéglátó egységek,
valamint élelmiszergyártók és forgalmazók szerepelnek majd, amelyek 2006.
augusztus 1. után bizonyítottan ételfertőzések és ételmérgezések okozói voltak.
Várhatóan – a nagy hőség ellenére is – jóval kevesebb
intézmény fog felkerülni a listára, mivel a feketelista tavaly augusztusi
bevezetését nagy hírverés övezte, így az éttermek, étkezdék a tapasztalatok
szerint azóta sokkal figyelmesebbek. Az ÁNTSZ két hete kezdett razziába, az
Apeh munkatársaival együtt. Az ellenőrzés augusztus végéig tart. Elsősorban az
idényjellegű étkezdéket vizsgálják, nem csak a Balaton partján.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Ez az év már valóban az adatmenedzsment éve lesz
Az élelmiszer-kiskereskedelmi szektor sikere idén nagyban múlhat az árképzés, az…
Tovább olvasom >DLA Piper Hungary/Omnibusz javaslat: szükséges egyszerűsítés vagy visszalépés a fenntarthatósági törekvésekben?
Február 26-án hivatalosan is elérhetővé vált a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségek…
Tovább olvasom >Slow Food Deutschland: nem a rovarok fogyasztása, hanem az élelmiszerpazarlás csökkentése lehet a megoldás
Kritikát fogalmazott meg a Slow Food Deutschland a rovarok Európában…
Tovább olvasom >