Csökkent a Nestlé nyeresége

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 08. 13. 00:02

A világ legnagyobb élelmiszeripari csoportja, a svájci Nestlé 5,071 milliárd svájci frankos adózott eredményt ért el az első félévben, ami 2,7 százalékkal elmarad 2008. azonos időszakának nyereségétől, és alulmúlja az elemzői várakozásokat.

Az óriásvállalat bevételei is gyengén alakultak, az év első hat hónapjában 52,27 milliárd svájci frank folyt be a cég kasszájába, szemben a tavalyi 53,07 milliárddal, illetve az elemzői prognózisokban szereplő 52,8 milliárddal. A csekély visszaesést részlegek eladásával és az erős svájci frankkal magyarázta a cégvezetés a beszámolóhoz fűzött kommentárban. A társaság egyúttal hangsúlyozta: ha az alaptevékenységet nézzük, akkor 3,5 százalékkal nőtt a bevétel, és további javulás várható a mostani második félévben. Egyszeri tételek nélkül is több mint 30 százalékkal emelkedett a profit. 
A befektetők a mostani adatokat részben kedvezőnek vélik, ugyanis jó irányba mutatnak, de egyben elszomorítónak is, ugyanis a konkrét számok esetében jobb adatokra számítottak – írja az Origo a Reuters közlése nyomán.Kapcsolódó cikkeink