Sokat kutatunk a neten receptek után

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 05. 22. 08:25

A kétezres évek közepe óta folyamatosan csökken az interneten az egészséges táplálkozás iránti érdeklődés – derült ki a Foodies.hu Gourmet Webshop legújabb kutatásából.

Ez azt jelenti, hogy fele annyian keresnek napjainkban egészséges táplálkozással kapcsolatos információkat az internet segítségével, mint néhány évvel ezelőtt.
Megfigyelhető, hogy nyáron, valamint az év utolsó néhány hetében jóval kevesebb figyelmet szentelünk az egészséges táplálkozásra, online kereséseink során ugyanis ezekben az időszakokban drasztikusan – az átlaghoz képest akár 30%-kal is – lecsökkennek a táplálkozással kapcsolatos keresések száma.

Egészséges táplálkozással kapcsolatos online keresések volumene Magyarországon (2005-2013)
Forrás: google.com

Kivételt jelentenek ez alól a receptek. Receptek után éppen a karácsony előtti és alatti időszakban keresünk legintenzívebben, ilyenkor akár kétszer annyian is kutatunk utánuk az interneten, mint egyébként az év más időszakában.
Sokan azt gondolnák, hogy valami bonyolult étel, vagy sütemény receptje után kutatunk leggyakrabban, pedig ez nem így van. A palacsinta a legkeresettebb recept a magyar interneten. Ez az egyik internetes sláger, hazánkban ugyanis 2 millió körüli rákeresés történik különböző receptekre havonta.
A leggyakoribb keresőkifejezések a táplálkozás témakörén belül a vitaminok. Ezt azonban már a koleszterin, valamint betegségekkel kapcsolatos kifejezések követik, mint például a vérkép vagy a cukorbetegség.
Legtöbben a csongrádiak, valamint nem sokkal lemaradva a borsodiak kutatnak egészséges táplálkozással kapcsolatos információk után az interneten, de országos átlaghoz képest nagyon jól állnak a Bács-Kiskun, valamint a Győr-Moson-Sopron megyeiek is.
Bíztató tendencia viszont, hogy a bioboltok iránt folyamatosan nő az érdeklődés, leginkább a budapestiek, a debreceniek és a szegediek részéről. Jelenleg havonta körülbelül 20 ezer rákeresést indítanak magyar internetezők abból a célból, hogy bio termékeket kínáló boltot találjanak a közelükben, kétezren pedig kifejezetten bio termékeket forgalmazó webshopok, webáruházak után keresgélnek az interneten.

Kapcsolódó cikkeink