Magazin: Áfonya, csodabogyó
Ősszel, a vadhús szezonjának idején viszonylag többször jut eszébe a hasát szerető átlagembernek az áfonya. Azt viszont kevesen tudják, hogy a fanyar ízű, a gasztronómiában számtalan módon hasznosítható, kedvelt gyümölcs az amerikaiak által „szuperételeknek” titulált élelmiszerek igencsak szűk kategóriájába tartozik: igazi tápérték-erőmű, több benne az antioxidáns, mint bármilyen más zöldségben vagy gyümölcsben. Alkotóelemei segítenek a rák, az infarktus és az időskori szenilitás elleni harcban. És mindezeket a hatásokat nemcsak a friss áfonya, de a mélyhűtött, sőt, a szárított is biztosítja.
Így aztán télen az étteremben nemcsak ízére érdemes felhívni a figyelmet, hanem fogyasztásának előnyeire is. Nem mindenhol beszerezhető, de az érdeklődők itthon fagyasztott állapotban a Rozmár Kft.-nél mindig megtalálják.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Prémium éttermi fogásokat is visz a Kifli!
Kifli Bisztró a neve az új szolgáltatásnak: 5 budapesti étterem…
Tovább olvasom >Nyalva-zenélve – A nap videója
Enni többet jelent, mint az ízt a szádban érezni (különösen…
Tovább olvasom >Téli superfoodunk, az alma!
Almanépszerűsítő kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány és az ittaSzezon.com…
Tovább olvasom >