Csirkepaprikás fesztivált tartanak Siklóson

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 27. 11:10

Több százan főznek egy időben csirkepaprikást a hétvégén Siklóson a tizenharmadik alkalommal megrendezendő Szüreti Csirkepaprikás Fesztiválon.

csirkepaprikas

A hagyományosan a várkertben rendezett esemény idén először lesz kétnapos: mindkét nap gyermekprogramokra, pénteken a Halott pénz, a Bikini, a United, szombaton Nótár Mary, Fenyő Miklós és zenekara, valamint a Carbonfools koncertjére és helyi művészeti együttesek fellépésére várják az érdeklődőket – olvasható a szervezőknek az MTI-hez eljuttatott keddi tájékoztató anyagában.

A fesztivál ágyúlövéssel egybekötött megnyitója és a főzőverseny vasárnap délután négy órakor kezdődik. A szabad tűzön elkészített tradicionális ételeket a zsűri három kategóriában díjazza, eredményt a legfinomabb csirkepaprikás, a legjobb vendéglátás és a legszebb tálalás kategóriájában hirdetnek.

Az érdeklődőket kézművesek is várják, a látogatók ellátásáról borászok, gasztronómiai kiállítók gondoskodnak.

A főzőverseny ötlete onnan eredt, hogy a magyar gasztronómiában fontos szerepet betöltő csirkepaprikásnak a siklósi térségben különös jelentősége van: korábban nem hiányozhatott a megfáradt szüretelők asztaláról. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink