Cseresznyéből készül az Év Pálinkája 2017-ben
Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is elkészült az ország legjobb pálinkafőzdéinek közös terméke. A különleges házasítást tavasszal kóstolhatja a közönség.
Az ország kereskedelmi főzdéi 2017-ben is bemutatják közös pálinkakülönlegességüket, amelyet évről évre a versenyzsűri által legkiválóbbnak talált tételek házasításával készítenek el.
Az ismert szakértőkből álló tízfős versenyzsűri döntése szerint jövőre a cseresznyéből készült pálinkák kerülnek terítékre és a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus, valamint a Zimek főzdék párlatai kerülhetnek a szimbolikus termékbe.
„Az Év Pálinkájában évről évre több kiváló főzde tételei egyesülnek, bizonyítva, hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és a konyaknál, hanem a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez” – mondta el Borbáth Gabriella, a Rézangyal blendmestere.
A versenyen a tételek kiválasztása a nemzetközi szabványoknak megfelelő húsz pontos rendszerben történik. A tételek összekóstolása során a szakértők kiválasztják a legszebb, a házasítás gerincét adó párlatot, végül a termék a többi tétel hozzáadásával nyeri el végső karakterét. Ezt követően a Rézangyal blendmestere összeállítja a házasítást, hogy legyen ideje összeérni a tavaszi debütálásra.
„Köszönjük a verseny zsűrijének, hogy idén is beválogattak a legjobbak közé. Azt gondolom minden nyertes számára óriási megtiszteltetés, hogy tételeinket tartalmazni fogja a 2017-es Év Pálinkája” – mondta el Márton János, a Márton és Lányai főzőmestere.
A szakma szimbolikus összefogását jelképező verseny keretében 2011 óta készül el az Év pálinkája. A szervezők célja az adott év gyümölcsének és a belőle készülő pálinkák sokszínűségének bemutatása. Az egyedi pálinkából limitált mennyiségű, sorszámozott, díszdobozos palack készül, és tavasszal kerül kereskedelmi forgalomba.
Kapcsolódó cikkeink
Latorcai Csaba: a pálinkafőzés a nemzeti kultúra szerves része
A magyar emberek számára a pálinkafőzés szinte szabadságjog, a nemzeti…
Tovább olvasom >Veszélyben a pálinka: a klímaváltozás új gyümölcsöket kényszerít a főzdékbe
A klímaváltozás komoly hatással van a hagyományos pálinka alapanyagokra, ami…
Tovább olvasom >Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Már 150 millió darab palackot, üveget és alumínium dobozt váltottak vissza a Lidl áruházakban
Mérföldkőhöz érkezett az új visszaváltási rendszerben a Lidl Magyarország. A…
Tovább olvasom >Stílus újragondolva- megújult a Hungaria pezsgő!
Új, a stílust és az eleganciát még inkább hangsúlyozó külsővel…
Tovább olvasom >