Cseh péküzem vette meg a Cerest

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 03. 11. 00:00

Megszerezte a Ceres Sütőipari Zrt.-t és annak Multi nevű leányvállalatát a Penam, Csehország második legnagyobb péküzeme. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. Az adásvétel csak a cseh versenyhivatal jóváhagyását követően lép életbe.

A cégfelvásárlással jelentősen bővül a Penam üzleti köre: Jaroslav Kurcík, a Penam vezérigazgatója elmondta, hogy az üzlettel lehetőséget szereztek arra, hogy részt vegyenek a nagy áruházláncok különböző pirítós kenyerekre kiírt középeurópai pályázatain, hiszen a magyar üzemekkel megfelelő méretűre nőtt a kapacitásuk ahhoz, hogy elinduljanak a tendereken.
A három üzemmel rendelkező, tavaly 28,5 millió eurós árbevételt elért Ceres Zrt. ugyanis piacvezető a tartós pékáruk területén, így e termékkörben a magyarországi multinacionális üzletláncok fő beszállítója.
Raskó György, a Ceres Zrt. elnöke a Népszabadságnak elmondta: a Penam a Ceres hazai üzemeiből látná el a cseh mellett a szlovák és a lengyel piacot is. A cseh cég 2007-ben kezdett el nagy ütemben terjeszkedni, s korábban deklarált célja szerint piacvezetővé kíván válni Csehországban. Az elmúlt években több cseh pékséget szerzett meg, a pékipari termékek piacán részesedése három év alatt három százalékkal nőtt, ma meghaladja a 15 százalékot – írja a Népszabadság Online.

Kapcsolódó cikkeink