A cseh KMV felvásárolja a Pepsi márkák gyártóját Bulgáriában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 02. 11:03

A Karlovarské Minerální Vody megállapodott az egyik legnagyobb bolgár üdítőital gyártó, a Quadrant Beverages JSC felvásárlásáról – írja az asvanyvizek.hu. Az akvizíciót még jóvá kell hagynia a Bolgár Versenyvédelmi Bizottságnak, így a tranzakció várhatóan 2017 első felében zárul le.

Pepsi

Az olasz Pasquale család tulajdonában álló, csehországi székhelyű Karlovarské Minerální Vody (KMV) Magyarországon is jelen van. Tavaly Balogh Leventével közösen hozták létre a Central Europe Mineral Water Holdingot (CEMW), amely a Szentkirályi ásványvíz mellett megvásárolta a kékkúti ásványvizeket palackozó céget is, ezzel a magyar ásványvízpiac legnagyobb szereplője lett.

A KMV most Bulgáriában folytatja terjeszkedését. A bolgár Quadrant Beverages JSC a PepsiCo termékek (Pepsi, Mirinda, 7up, Evervess), a Pepsi-Lipton International (Lipton jegestea), a Gat Foods (Prisun gyümölcslevek és üdítőitalok) hivatalos gyártója és forgalmazója, továbbá hozzá tartozik a Bellissima ásványvíz, illetve a Rockstar energiaital gyártása és forgalmazása Bulgáriában.

Az elmúlt évek során a vállalat sikeresen hajtott végre számos működési és gyártási fejlesztést, megerősítette pénzügyi pozícióját, valamint széles termékválasztékot és márkaportfóliót épített fel, lefedve ezzel a bolgár fogyasztók eltérő igényeit.

„Folytatjuk külföldi terjeszkedési stratégiánk megvalósítását: a sikeres magyarországi megjelenésünket követően a bolgár piacra is belépünk.” – mondta Alessandro Pasquale, a KMV vezérigazgatója. „Bulgária megítélésünk szerint nagyobb potenciállal rendelkezik, mint azt általában gondolják. A cseh vállalatok eddig főként a közlekedési infrastruktúra, az energiaipar, valamint a környezetvédelem területén tevékenykedtek Bulgáriában. KMV az ásványvízpiac szakértője, a jövőben szeretnénk a portfóliót egy helyi vízforrással, valamint természetes ásványizen alapuló termékekkel is kiegészíteni. Emellett természetesen folytatjuk meglévő, számos közép-európai országra vonatkozó bérpalackozási együttműködésünket a PepsiCo-val, amely most a cég márkáinak forgalmazásával is bővül – tette hozzá a vezérigazgató Alessandro Pasquale.

A CEMW tavalyi megalapításával a KMV Közép-Európa legnagyobb ásvány- és forrásvíz palackozójává vált. „Szaktudásunknak köszönhetően a Balogh Levente vezette magyar csapattal közösen eredményesen építettük tovább a márkákat” – tette hozzá Alessandro Pasquale.

“A Quadrant Beverages JSC vállalat régóta jelen van Bulgária üdítőital-piacán. 2007-es megjelenése óta sikerrel erősítette meg üzleti pozícióját, gyorsította fel növekedését, így az ország üdítőital piacának élvonalbeli szereplőjévé lépett elő. Jelen megállapodás új lehetőséget teremt a vállalat további növekedésére és fejlődésére” – magyarázta Tamir Shabat, a Quadrant vezérigazgatója. (asvanyvizek.hu)

Kapcsolódó cikkeink